Home > Circuit > Zolder 24: de tweede races van de Belcar Skylimit Sprint Cup

Zolder 24: de tweede races van de Belcar Skylimit Sprint Cup

Eerder vandaag werd race één in beide cups gereden. Om 12u00 stond het veld opnieuw klaar voor race twee van dit weekend. Eerst vertrok het veld voor de wagens tot 1800cc (Cup 1), drie kwartier later was het aan de wagens boven 1801cc (Cup 2).

In de Belcar Skylimit Sprint Cup 1 was het opnieuw Yannick Van Espen die met zijn Honda Civic de race domineerde. Hij kwam over de meet met een minuut voorsprong op de Peerlings Racing Ford Fiësta van Philippe Huart. De derde plaats ging naar Alexander Borgmans in de Alnimax Racing Ford Fiësta. De winst in de klasse voor wagens tot 1000cc was opnieuw voor de Citroën C1 van Fabrice Cornelis. De tweede plaats ging naar Sylvester van Herzele in de GPC Citroën C1, terwijl de derde plek voor de C1 bestuurd door Frédéric George was.

De winnaar van race één, Bart Van Samang, viel uit. Hierdoor ging de winst naar Tony Verhulst in de Honda Civic. De tweede plaats was voor de BMW E36 M3 #11 van Steven Maris. De BMW van Olivier Hertsens werd derde. In de klasse tot 2500cc was de winst opnieuw voor Ulli Packeisen (Toyota). De tweede plaats ging naar de BMW 228i van Bart Lievens. Werner Van Herck werd derde in zijn Mazda MX5.

You may also like
Belcar 2023: Alnimax met BMW M4 GT4
Belcar 2023: Priconracing komt weer naar Belcar Endurance Championship
Belcar Sprint Cup: wat brengt 2023?
GT2 – Belcar: de Maserati GT2 heeft zijn eerste kilometers afgewerkt