Home > Circuit > F3 Rusland: Novalak met eerste pole, race 1 verzet naar vandaag

F3 Rusland: Novalak met eerste pole, race 1 verzet naar vandaag

De laatste vijf minuten van de kwalificatiesessie beslisten de grid voor de hoofdrace op zondag en ook voor race 1 van het Sotsji weekend. Een eerste race die werd verzet naar…vandaag!

foto:(c) Dutch Photo Agency

Met de voorspelde regen morgen en de catastrofe van Spa in gedachten werd er beslist om de openingsrace voor de F3 dit weekend, vandaag nog te houden. een zware dag dus voor de F3 rijders die al vanochtend om 7u55 lokale tijd aan de slag waren.

In de kwalificatiesessie werd het een spelletje afwachten en bluffen. Iedereen koos de piste in de laatste vijf minuten en moest dobbelen om de juiste positie te vinden in het peloton aan F3 bolides. Doohan (Trident), op voorlopige pole, koos het kielzog van puntenleider Hauger (Trident) in de ultieme ronde. Het was echter zijn Trident teamgenoot Clement Novalak die in de slotseconden naar de pole wipte, met Doohan op de tweede plaats en Dennis Hauger op de zesde plaats. Amaury Cordeel haalde voor Campos de 20ste plaats. Opmerkelijk: de top 4 werd gescheiden door 6/100ste van een seconde, de top 20 reed binnen dezelfde seconde als de poleman.

Het gevolg is wel dat Novalak de vier punten pakt voor de pole, en dat zijn punten die Doohan broodnodig heeft in zijn titelstrijd… Hauger heeft 43 punten voorsprong in een weekend waarin er nu nog 61 punten zijn te verdienen. Als Hauger over de loop van het weekend 19 punten uitloopt op Doohan, is de strijd gestreden.

Vanavond, om 16u25 Belgische tijd, wordt dan de eerste race van het weekend verreden, een race die zou kunnen beslissen over het kampioenschap. Roman Stanek (Hitech) start er, met de omgekeerde grid, vanop de pole.