Home > Circuit > 24 Heures 2CV: Heel wat bekende namen voor het plezier en/of voor de goede zaak

24 Heures 2CV: Heel wat bekende namen voor het plezier en/of voor de goede zaak

De geschiedenis herhaalt zich ieder jaar: het is de zeer populaire 24 Heures 2CV, zeer geliefd bij de amateurrijders, die het voorrecht heeft om het competitieseizoen van het Circuit van Spa-Francorchamps af te sluiten. Eens te meer is dat het geval en dit jaar vindt de race plaats op 22, 23 en 24 oktober, met een editie 2021 die werkelijk alle beloften zal inlossen. Zo staan er een honderdtal 2CV en C1 op de heel gevulde deelnemerslijst. Daar komen we later op terug!

(persbericht/foto: rv letihon.be)

Het minste wat we kunnen zeggen, is dat echt heel wat bekende namen naar de wedstrijd afzakken en ‘heel wat’ is zelfs niet eens overdreven. Het is duidelijk dat de 24 Heures 2CV de ‘place to be’ is geworden voor zij die plezier willen beleven en/of vreugde willen schenken.

In de diverse 2CV zien we heel wat bekende namen uit de nationale en internationale autosportwereld, zoals Ulysse De Pauw, die in de GT World Challenge Europe racet, Stéphane Lémeret – uit de GT4 European Series en de FFSA GT4 – beide met DRM-Autographe, of nog Mathieu Detry, die het in de kleuren van Classico doet. In de C1 zien we dan weer heel wat bekende namen uit de autosport en zelfs verder dan dat. 

In de #239 Ecurie Francorchamps CC, met onder meer Jean-Pierre Van de Wauwer, zien we iemand die meerdere manches van het WRC heeft gewonnen en die naam wordt over afzienbare tijd bekend gemaakt! 

Bij Lovicoli Racing, dat de C1 #202 inzet, zien we Georges-Louis Bouchez, de voorzitter van MR, iemand die die dan weer een passie voor autosport heeft! In de #264 Classic & Tasteful Racing Team, doen Michel en Sébastien Leempoel het met de broers Borlée! Jonathan, Kevin en Dylan, hoeven we niet meer voor te stellen en gaan zich 100% geven, zoals het topatleten betaamt.  

Voor Citropol is deze 24H2CV een belangrijk evenement. De genodigden van de Citroën concessie zien in de C1 #260, de voormalige wereldkampioen Groep N rally, Pascal Gaban, en Freddy Loix, ex-WRC-rijder, drievoudig Belgisch kampioen en elfmaal winnaar van de Ypres Rally. Zij hebben als teamgenoot een zekere Fred ‘Krugger’, een Belg die uitzonderlijke moto’s en auto’s creëert voor de groten der aarde!

Een glimlach toveren…

De kers op de taart is echter het team CGS-Racingteam. Hun C1 #270 rijdt in de kleuren van de VZW Pêcheur de Lune, een organisatie van Xavier Ide, die tot doel heeft om kinderen die het om één of andere reden niet makkelijk hebben en niet gespaard werd door het leven een mooi moment te bezorgen. Het doel van de #270 is niet één of andere topklassering, maar wel zo veel mogelijk fondsen in te zamelen voor de VZW Pêcheur de Lune om zo het prachtige werk verder te zetten.

De kleine wagen die vermomd als een kleine maan zal rondrijden, trekt heel wat grote namen aan zoals ‘Christine’ Beckers, Pierre-Yves Rosoux, Renaud Verreydt, Bruno Thiry, Vincent Radermecker, Arnaud Tsamère, Fred Bouvy, Esteban en O’Neill Muth, Stéphane Lémeret… Gewoonweg indrukwekkend!

Door zoveel persoonlijkheden uit de wereld van de sport, de showbusiness en zelfs de politiek te verwelkomen, zal de 24 Heures 2CV ongetwijfeld een zeer mooie editie tegemoet gaan. En wie weet zijn er nog andere namen die op het honderdjarige tracé van Spa-Francorchamps hun kunnen willen tonen, of het nu achter het stuur van een 2CV of een C1 is…

Tot binnenkort voor een algemene presentatie en een volledige update van de kanshebbers op de overwinning in de twee categorieën… maar u kunt nu al het best de data 22, 23 en 24 oktober in uw agenda noteren!