Home > VAS > Rallysprint > In een notendop: VAS Regionaal actua

In een notendop: VAS Regionaal actua

  • Leeuwenrit – Guy Agten en Dominiek Seynaeve schreven zaterdag 4 maart de tweede wedstrijd van het VAS Classics kampioenschap op hun naam. De Leeuwenrit, gehouden in de ruime omgeving van Deerlijk, werd een mooie zege voor het duo op de Nissan Silvia.
  • Slalom van Kuurne – Op Paasmaandag wordt in Kuurne traditioneel de Slalom van Kuurne gehouden, de start van het VAS regionale kampioenschap Slalom. Over een traject van anderhalve kilometer meten de beste slalompiloten uit Vlaanderen en Wallonië (!) zich met elkaar. Het parcours telt honderd poortjes waar de rijders zo snel mogelijk doorheen moeten, uiteraard zonder daarbij poortjes te raken. Plaats van actie is de Noordlaan in Kuurne, waar men terecht kan in de gebouwen van EMKA Hatchery Equipment. De start van de wedstrijd is er om 11u, op Paasmaandag dus.
  • Slalom van Kuurne Rallychallenge – Ieder jaar wordt er tijdens de Slalom van Kuurne een “Rally Challenge” georganiseerd. Daarin kunnen rallyrijders met hun wagens deelnemen aan de Slalom. Vergis u niet: rallywagens zijn zwaarder en minder wendbaar dan de slalomwagens en zullen waarschijnlijk het onderspit delven. Maar belangrijk is dat de winnaar van de Rally Challenge een gratis start wint voor de Hemicuda Rally, die in oktober georganiseerd wordt.
  • Short Rally van Moorslede – In het weekend van 18 en 19 maart is er in en om Dadizele de tweede Short Rally van Moorslede. De organiserende Autoclub Dadizele liet gisteren, 6 maart, weten dat er al 116 inschrijvingen werden genoteerd en ze hopen nog “enkele kleppers” te mogen verwachten. Men maakt er zich op voor opnieuw een topeditie.

Foto: © Autoclub Hemicuda