Home > Moto > Internationaal > Moto: bijna alle wedstrijden in Noord-Ierland afgelast

Moto: bijna alle wedstrijden in Noord-Ierland afgelast

De Motorsportbond voor Noord-Ierland gelaste bijna alle motor wegraces af. Schuldige is een ernstige verhoging in de bedragen voor de burgerlijke aansprakelijkheid. Het bedrag dat de verzekeringsmaatschappij vraagt aan de bond bedraagt meer dan 300.000 pond. Dat is teveel voor de dikwijls kleine organisaties, die massaal aankondigden de stekker uit hun events te trekken. Zo verdwijnen de Cookstown 100, Tandragee 100, Armoy Race of Legends, Ulster Grand Prix, de Sunflower trophy Bishopscourt en het Ulster Superbike Championship van de kalender. De NorthWest 200, een van de grootste evenementen, blijft alle opties open houden. Wat de impact is voor de wedstrijden gehouden op het Isle of Man, is nog niet geweten. Het gaat trouwens om dezelfde verzekeringsmaatschappij…

Foto: rv/pixabay.com