Home > #Hoofdnieuws > De autosport in januari: een mooi programma, zowel op asfalt als onverhard

De autosport in januari: een mooi programma, zowel op asfalt als onverhard

Na een rustige maand december, staan er in januari, naast de traditionele Dakar en 24 Uur van Daytona, nog heel wat aantrekkelijke wedstrijden op het programma.

(Foto: © Overdrive Racing)

Circuit

Stoffel Vandoorne begint als regerend kampioen op 14 januari op het circuit van Mexico City aan de openingsmanche van het negende seizoen van de Formule E. Tijdens het laatste weekend trekt het kampioenschap voor elektrische éénzitters naar Saoedi-Arabië om in Diriyah de twee volgende wedstrijden te rijden.

De 24 Uur van Dubai, de openingswedstrijd om de 24H Series, begint stilaan een klassieker te worden. De race start op vrijdag 13 januari. Een week later vinden we het van origine Nederlandse kampioenschap in Abu Dhabi voor een zes uur durende race.

Uithoudingsliefhebbers hebben de 24 Uur van Daytona eind januari al in drukletters ingeschreven in hun agenda. De wedstrijd tijdens het weekend van 28 en 29 januari is niet enkel de start van het IMSA-kampioenschap, maar we zien ook het wedstrijddebuut van de Porsche 963, de Cadillac V-LMDh, de Acura ARX-06 en de BMW M Hybrid V8 in de GTP-klasse.

De Porsche Sprint Challenge Southern Europe is een nieuw winterkampioenschap en de serie start op 22 januari in Valencia.

Rally-Rallyraid

De Prologue van de Dakar 2023 wordt op 31 december gehouden en de wedstrijd finisht op 15 januari.

Enkele dagen later, op donderdag 19 januari, start het wereldkampioenschap rally met de legendarische Monte Carlo.

Een zeer specifieke wedstrijd is de Race of Champions. Deze wordt tijdens het laatste weekend van januari in Zweden gehouden met onder andere Thierry Neuville, Mick Schumacher, Sebastian Vettel, Mika Hakkinen en Jamie Chadwick.