Home > #Hoofdnieuws > F2 2023: Amaury Cordeel met Virtuosi Racing

F2 2023: Amaury Cordeel met Virtuosi Racing

Virtuosi Racing heeft zijn rijdersbezetting voor het FIA Formule 2-seizoen 2023 bekendgemaakt. Jack Doohan blijft bij het Britse team en onze landgenoot Amaury Cordeel vervoegt het team uit Norfolk.

Foto: © Dutch Photo Agency

De Australische rijder begint aan zijn tweede campagne bij Virtuosi nadat hij dit seizoen drie overwinningen behaalde, waaronder een geweldig weekend in Spa-Francorchamps. Doohan eindigde de sprintrace als tweede en won op zondag de hoofdrace.

Cordeel vervoegt Virtuosi na een rookie-campagne in de F2 die eindigde met een prima einde van het seizoen. Onze landgenoot behaalde na de zomerstop viermaal punten in de laatste zes races. Tijdens de finale van het seizoen in Yas Marina, werd hij vijfde in de sprintrace en zesde in de hoofdrace.

Ik ben erg blij dat ik volgend jaar met Virtuosi in de F2 zal rijden“, vertelde Cordeel. “Het is duidelijk dat Virtuosi tot de topteams behoort waardoor mijn persoonlijke groei alleen nog maar kan verbeteren. Met de driedaagse test in Abu Dhabi heb ik al gemerkt dat ze me goed ondersteunen. De tweede helft van het afgelopen seizoen is veelbelovend voor volgend jaar. Ik weet zeker dat ik samen met hen mijn toekomstdromen kan verwezenlijken. Echt dankbaar voor deze kans.

Het F2-seizoen start op 4 en 5 maart in Bahrein.