Home > Historic > FIA Regularity: finale vindt op 2, 3 en 4 december in België plaats

FIA Regularity: finale vindt op 2, 3 en 4 december in België plaats

Op 2, 3 en 4 december vindt in en om Eupen de laatste manche van de FIA Trophy for Historic Regularity Rallies plaats, onder de vorm van de Ostbelgien Classic. De deelnemerslijst telt 50 auto’s, waarvan er vijftien zullen strijden om de FIA Trophy-winnaars van het jaar 2022 te worden.

Foto: © FIA

De lijst wordt aangevoerd door de regerende kampioenen Stanislaw en Anna Postawka, het Poolse vader- en dochterteam in de FSO Polski Fiat 125. Acht van de vijftien titelpretendenten zijn Belgisch, met verder vier Poolse, één Letse en één gemengde ploeg uit Luxemburg en België.  Naast de twee Polski Fiat 125 omvat de inschrijving voor de FIA Trophy for Historic Regularity Rallies ook vier Porsche 911, een Porsche 914/6, een Porsche 944, een BMW 2002 Ti, een Triumph TR3A, een Mini Cooper Innocenti, een Apal Coupé en een VAZ Lada 1500.

De inschrijving voor de FIA Trophy for Historic Regularity Rallies omvat ook de Volvo PV444 van Jean-Jacques Martens en Aswin Pyck, de Belgen eindigden als tweede in het evenement van 2020 in Zwitserland.

De proef zelf vindt plaats in en om de stad Eupen, de hoofdstad van de Duitstalige gemeenschap van België, op minder dan 10 km van de grens met Duitsland en dicht bij Nederland en Luxemburg in het oosten van het land. De Ostbelgien Classic heeft een lengte van ongeveer 800 km, verdeeld over drie etappes. De route omvat regelmatigheidsproeven op open road en waar de deelnemers een gemiddelde snelheid van 50 km/u moeten aanhouden.

Deelnemerslijst: hier klikken