Home > #Hoofdnieuws > WTCR Saoedi-Arabië: Magnus wil revanche, al wordt eindpodium moeilijk

WTCR Saoedi-Arabië: Magnus wil revanche, al wordt eindpodium moeilijk

WTCR-racewinnaar Gilles Magnus is voor de finale van de WTCR in Saoedi-Arabië uit op revanche na zijn dramatisch weekend in Bahrein, bijna twee weken geleden.  

Foto: © WTCR

Magnus slaagde er eerder deze maand tijdens de WTCR Race of Bahrain niet in om beide races uit te rijden. In de tweede wedstrijd kwam hij in aanraking met Comtoyou Team Audi Sport-teamgenoot Mehdi Bennani, meteen het einde van wat hij zelf het slechtste WTCR-weekend uit zijn carrière noemde. Onze landgenoot is nu vastbesloten om het goed te maken en streeft ernaar om het WTCR – FIA World Touring Car Cup-seizoen 2022 met succes af te sluiten aan het stuur van zijn Comtoyou Audi RS 3 LMS.

Ik moet verwerken wat er is gebeurd, het vergeten en competitief zijn in Jeddah“, aldus de ondertussen 23-jarige Gilles Magnus. “Het spijt me heel erg [voor wat er in Bahrein is gebeurd] en ik zal in Jeddah zo hard mogelijk werken om het team iets terug te geven voor al het werk dat ze voor me hebben gedaan.”

Door niet te scoren in Bahrein kan Magnus niet hoger eindigen dan derde in de eindstand van het WTCR, de positie die momenteel wordt ingenomen door zijn Comtoyou-teamgenoot Nathanaël Berthon, maar met 35 punten achterstand is ook dat geen makkelijke opdracht.