Home > Circuit > In een notendop: F1 – F2 – F4

In een notendop: F1 – F2 – F4

  • FIA F2 – Arthur Leclerc, jongere broer van Charles, maakt in 2023 zijn opwachting in de Formule 2, onder de vlag van het Franse DAMS. Leclerc, vicekampioen in de Formula Regional European 2020 en kampioen in de Formula Regional Asia 2021 stapt na twee jaren in de FIA Formula 3 dus over naar de wachtkamer van de F1.
  • FIA F2 – Frederik Vesti tekende dan weer bij het Franse ART en zal volgend seizoen een nieuwe gooi doen naar de F2 titel. Bovendien mag de Deen ook een testdag afwerken op Yas Marina in de komende testweek.
  • F1 rookies – Naast Vesti bij Mercedes zien we binnenkort ook de volgende rookies aan de slag op het circuit van Yas Marina: Liam Lawson (Red Bull), Robert Shwartzman (Ferrari), Jack Doohan (Alpine), Theo Pourchaire (Sauber), Felipe Drugovich (Aston Martin) en Pietro Fittipaldi (Haas).
  • F4 Trophy Race – Op Yas Marina was er ook een race buiten kampioenschap voor de Formule 4, de zogenaamde Trophy Race. De grote winnaar werd er Louis Sharp (Carlin) die de beide races op zijn naam schreef. De poleman, Alex Dunne (Hitech) was de topfavoriet maar hij moest in race 1 de duimen leggen voor Sharp en liep in race 2 aan tegen tien seconden straftijd wegens onverantwoord rijgedrag.

Foto: © premaracing.com/media