Home > Circuit > In een notendop: Kart – F4 Spanje – FIA F2

In een notendop: Kart – F4 Spanje – FIA F2

  • F4 Spanje – Op Barcelona viel afgelopen weekend het doek over het Spaanse Formule 4 kampioenschap 2022. De Bulgaar Nikola Tsolov domineerde voor Campos al het gehele seizoen 2022 en dat onderlijnde hij nogmaals in dit afsluitende weekend. Er was geen kruid gewassen tegen Tsolov die alle drie de races van het weekend op zijn naam schreef en zo zijn kampioenenjaar afsluit met een ronde 400 punten, en dat zijn 113 stuks bonus op zijn vicekampioen Hugh Barter (287). In het afsluitende weekend haalde onze landgenoot Jef Machiels nog een veertiende en een 24ste plaats, en moest de Monlau bolide ook eenmaal aan de kant zetten.
  • OKJ Kart – In het Italiaanse Lonato was er de finale van het WK Karting in de klasse OK Junior. De zege ging in de wedstrijd naar de Thai Enzo Tarnvanichkul (Tony Kart Racing Team/Tony Kart-Vortex). Onze landgenoot Thibaut Ramaekers (VDK Racing/KR-Iame) liet zich opvallen door een tweede plaats in deze finale, voor Emanuele Olivieri (IPK Official Racing Team/IPK-TM Racing-Vega). Het is echter de Italiaan Olivieri die zich in het kampioenschap verzekerde van de wereldtitel, voor Enzo Tarnvanichkul en de Schot Zac Drummond.
  • FIA F2 – De Brit Oliver Bearman, zal volgend seizoen in de Formule 2 aantreden voor het Italiaanse Prema. Bearman maakte in 2022 onmiddellijk de sprong naar de FIA F3 als Duits en Italiaans F4 kampioen en klimt nu al op de volgende trede richting de koningsklasse. De Ferrari Academy Driver zal zijn voorbereiding nog dit seizoen aanvatten met de collectieve tests die gehouden worden op Yas Marina.

Foto’s: © Le Cont Tyres & © Premaracing.com/media