Home > VAS > Rallysprint > In een notendop: VAS Regionaal actua

In een notendop: VAS Regionaal actua

• Rally Zuid-Limburg – Gisteren won topfavoriet Kris Princen de Rally van Zuid-Limburg, een proef voor het Vlaamse regionale kampioenschap. Princen, genavigeerd door Bram Eelbode op de Citroën DS3 WRC, domineerde en won alle negen klassementsproeven. Het in extremis ingeschreven duo Melissa Debackere en Marlon Krieger werden op Skoda Fabia R5 tweede en routiniers Jan Jacobs en Lennert Salmon scoorden een prachtige derde podiumplaats op hun Mitsubishi Lancer Evo 7.
  • Regularity Zuid-Limburg – Zoon Sander en vader Paul Van den Wyngaert wonnen in de rand van de rally de afsluitende manche van het regionale kampioenschap regularity. Met de VW Corrado 16V wonnen ze hun tweede wedstrijd van het seizoen en kunnen daardoor hun titel verlengen. Patrick en Ari Meeus, het andere vader en zoon duo, haalden met de Ford Sierra de tweede plaats en pakken zo ook het vicekampioenschap. Op de derde podiumtrede vonden we Jeroen en Sam Engels, die onder daglicentie met de DAF 55 aan de start stonden.
  • Gapersrit – Er was ook rittensport met de Gapersrit in en om Wervik. Daar ging de zege in de opstapklasse Recreatie naar Simon en Thierry Plateau op een Peugeot 208. In de gevorderde klasse Touring won de jonge Valentin Charlet, op de Renault Twingo Gordini bijgestaan door routinier Bjorn Clauw. Op het podium andere door de wol geverfde veteranen als Jelle De Cnodder en Jonathan Huysmans (Citroën C4) en Rudi Verhaeghe en Jurgen Mortele (Smart ForTwo). In de klasse Expert tenslotte gingen de lauweren naar Guy Agten en Dominiek Seynaeve (Nissan Silvia).