Home > Circuit > Eenzitter: Gilles Cloet succesvol in Engeland en bereidt 2023 voor

Eenzitter: Gilles Cloet succesvol in Engeland en bereidt 2023 voor

In de eenzitterwereld hebben we niet enorm veel Belgen, maar dat neemt niet weg dat sommige jonge talenten van eigen bodem de stap nog wel wagen. Dat geldt onder meer voor Gilles Cloet die recent met succes zijn eerste races in een eenzitterwagen afwerkte en dat met het oog op een volledig programma in 2023.

Gilles Cloet werd eind september 16 en maakte meteen daaropvolgend zijn debuut in de racerij. Zo nam de jonge West-Vlaming die in Engeland zijn schoolcarrière verderzet, deel aan het Formula Ford Festival en de Walter Hayes trophy, twee competities met Formula Ford-bolides.

Het viel erg op hoeveel grote namen er zeker tijdens het Formula Ford Festival nog aan de start stonden, met onder meer ‘onze’ Marc Goossens”, aldus vader Tom Cloet. “Gilles kon de halve finale bereiken, maar een contact met ex-F1-rijder Roberto Moreno maakte een einde aan de race. Kort daarop heeft hij ook de Walter Hayes Trophy gereden, waar er ook een supportrace met eenzitters op het programma stond en daar deed Gilles ook aan mee, met een Dallara 308 Formula 3. Gilles kwalificeerde zich als tweede en werd derde in de eerste race en won de tweede race, telkens in natte omstandigheden, meteen zeer mooi voor een debuut. Tot aan de eerste races kon hij al 24 dagen testen in 2022 en dat lijkt zijn vruchten af te werpen.

Gilles Cloet stoomt zich nu klaar voor het seizoen 2023, waarin mogelijk het Engelse GB3-kampioenschap op het programma staat, naast mogelijkheden in de uithoudings- en GT-racerij.