Home > Circuit > In een notendop: FRECA – F4 Italië – F4 Brazilië

In een notendop: FRECA – F4 Italië – F4 Brazilië

  • FRECA – Twee testdagen waren er voor het Formula Regional European op de Oostenrijkse Red Bull Ring. Het werd er een duel tussen Kas Haverkort (Van Amersfoort) en Tim Tramnitz (R-Ace), waarbij de Duitser het haalde op dinsdag en de Nederlander op woensdag.
  • F4 Italië – Complete dominantie van Prema Racing op de tweedaagse tests in Monza. OP dinsdag leidde McLaren beschermeling Ugo Ugochukwu een top trio aan Prema wagens, op woensdag zette James Wharton de beste tijd van een kwintet aan Prema wagens met achter hem Arvid Lindblad, Tukka Taponen, Kean Nakamura Berta en James Wharton. Ondertussen bevestigde de Australiër Wharton, lid van de Ferrari Driver Academy, ook dat hij in 2023 verder gaat in de F4 met Prema.
  • F4 Brazilië – Met een zege in de race op zondag in het Braziliaanse Goiana, won de Fransman Pedro Clerot de titel van het allereerste seizoen in de Braziliaanse Formule 4. De 15-jarige Fransman, die uitkomt voor het team Full Time, is na die zege nu rekenkundig zeker van de titel, in een debuutseizoen waarin hij zeer dominant was. De andere twee races van het weekend in Goiana werden gewonnen door Felipe Barrichello Bartz (Cavaleiro) en zijn teamgenoot Nicolas Giaffone.

Foto: © premaracing.com/media