Home > VAS > Regularity > In een notendop: VAS Regionaal actua

In een notendop: VAS Regionaal actua

  • Titanicrit – Op 29 oktober l.l. werd de 40ste Titanicrit gehouden in Merksplas. In rittensport is er geen algemeen klassement maar worden de winnaars per klasse aangeduid. In de opstapklasse Recrea werden dat Jurgen Goossens en Ann Van Acker (Mitsubishi Outlander), in de gevorderde klasse Touring was de winst voor Johan Claeys en Jorden Boone (Porsche 911) en bij de “Expert” tenslotte zagen we een zege voor Guy en Olivier Dupont (Ford Focus).
  • Gapersrit – Het komende weekend, zaterdag 12 november, is er dan alweer de Gapersrit, de derde manche voor het rittensportkampioenschap, gehouden in de buurt van Wervik. De route zal de deelnemers vanuit het de startlokatie aan de polyvalente zaal “De Knippelaar” in Kruiseke, voeren tot over de grens, Wervicq-Sud, en terug. Er wordt gestart om 17u30.
  • Regularity Zuid-Limburg – In de marge van de Rally van Zuid-Limburg is er zondag 13 november ook de afsluitende wedstrijd voor het VAS Regularity kampioenschap. De deelnemers rijden er hun “regularity trajecten”, dat zijn vooraf bepaalde trajecten die tegen een aangegeven snelheid dienen te worden afgelegd, op de klassementsproeven van de rally. Bij regularity is regelmaat en het volgen van de opgegeven gemiddelden de sleutel tot de zege, en niet de pure snelheid. Voor de liefhebbers: de wagens in regularity dienen te voldoen aan de bepalingen voor oldtimers.

Foto: © VAS/archief