Home > Circuit > In een notendop: F2 – F3 – F4

In een notendop: F2 – F3 – F4

  • FIA F3 – De Zwitser Grégoire Saucy verlengt zijn contract bij het Franse ART. Saucy klom vorig jaar op het podium in zijn debuutrace, maar kende daarna een bleek seizoen dat hij afsloot als vijftiende in de rangschikking. In 2023 wil hij voor de titel gaan.
  • FIA F2 – De Noor Dennis Hauger, F3 kampioen 2021 en voorlopige elfde in de F2 tussenstand met Prema, tekende voor 2023 bij het Nederlandse MP Motorsport. Hauger scoorde dit seizoen al twee zeges, in Monaco en in Bakoe.
  • FIA F2 (Abu Dabi) – Bij Trident Motorsport zal ter gelegenheid van het slotweekend in de F2 Zane Maloney debuteren. Het racetalent uit Barbados gooide hoge ogen in de FIA F3 en mag voor de laatste wedstrijden de plaats innemen naast Richard Verschoor. Calan Williams kondigde eerder aan te gaan bezinnen over zijn racecarrière en het stoeltje was dus vacant.
  • F4 Spanje – In beroep werd de diskwalificatie van het Campos team tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen op Navarra, ongedaan gemaakt. Campos had bijkomende bescherming aangebracht op de zijpontons, om de radiatoren te beschermen tegen o.a. steenslag. Een inbreuk op het reglement want aan die pontons mag er niets worden gewijzigd en dus zette men het Campos team buiten wedstrijd. In beroep besliste men dat er geen voordeel werd gehaald uit die ingreep en werd de klassering hersteld in zijn oorspronkelijke staat. Dat betekent dat Hugh Barter, met Campos, nu definitief de winnaar is van alle drie de wedstrijden op Navarra. In het kampioenschap wijzigt deze ingreep niets. De Bulgaar Nikola Tsolov was al kampioen en is ook de rookie-kampioen, Campos is de kampioen bij de teams.

Foto: © Lukas Raich onder CC BY-SA 4.0 op wikipedia.org