Home > #Hoofdnieuws > WRC Japan: de afsluiter van een gespeeld seizoen

WRC Japan: de afsluiter van een gespeeld seizoen

Komend weekend valt het doek over het WRC-seizoen 2022. De meeste zaken staan al vast, enkel Ott Tänak en Thierry Neuville beslissen onderling nog wie het zilver en en wie het brons krijgt dit seizoen. Indien de Est negen punten scoort is hij zeker van de tweede plaats in het WK. Achter de beide Hyundai-rijders maken de Toyota-rijders Elfyn Evans, Takamoto Katsuta en Sébastien Ogier onderling uit wie de plaatsen vier, vijf en zes zal innemen in de eindrangschikking.

Foto: © Hyundai

De Rally van Japan begint op donderdagavond met een korte proef van 2,75 km in het Kuragaike Park. Vrijdag is de langste dag van het evenement, met twee lussen van in totaal 130,22 km. Het programma op zaterdag bestaat dan weer uit zeven KP’s, waaronder twee passages van de superspecial Okazaki City (1,40 km). Vijf proeven, waaronder de Asahi Kougen Power Stage (7,52 km), sluiten het evenement en het seizoen op zondag af.

Een nieuw land, een nieuwe rally, een nieuw avontuur”, blikt Thierry Neuville vooruit. “Behalve dat we weten dat het asfaltproeven zijn, hebben we geen idee wat ons te wachten staat. Dat maakt de voorbereiding natuurlijk wat moeilijker, maar ik presteer vaak goed in nieuwe wedstrijden. We willen aan het eind van het seizoen altijd zo hoog mogelijk eindigen, want dat geeft je een goed gevoel voor de winterstop en helpt je te motiveren voor het volgende jaar. Het doel zal dus zijn om het beste van onszelf te geven, het maximale uit de auto te halen en dan te zien waar we eindigen.

Van Belgische zijde zien we ook Grégoire Munster en Louis Louka in een Hyundai i20 in WRC2.