Home > Rally > BRC > BRC Condroz: Gryazin haalt het voor verrassende Cherain in een Porsche

BRC Condroz: Gryazin haalt het voor verrassende Cherain in een Porsche

Na de opgave van Stéphane Lefebvre rond het middaguur lag de weg open voor een eerste Russische zege in de Condroz rally. En wat in de sterren geschreven stond, gebeurde ook: Nikolay Gryazin won in zijn Skoda Fabia de 48ste editie van de klassieker in en om Hoei. De Rus is een voormalig Junior ERC-kampioen en won ook al diverse wedstrijden in WRC2.

Na de opgave van de kersverse Belgische kampioen ging de zege dus naar Nikolay Gryazin, voor een geweldig sterke Cédric Cherain in een Porsche 997 GT3. De Luikenaar was goed voor drie van de vier snelste chrono’s deze namiddag. Cherain ging in extremis nog Adrian Fernémont (Skoda) voorbij, die dus derde werd voor Gino Bux (Skoda). Maxime Potty sloot in een Citroën van DG Sport de topvijf af.

Winst bij de tweewielaangedreven wagens was er voor Tom Rensonnet (Clio), die zo ook beste ‘Junior’ en eerste in de klasse RC4 finishte. Pieter-Jan Maeyaert (BMW M3) was de beste ‘Historic’, terwijl Tobi Vandenberghe de snelste BMW-rijder was. Pierre-Emmanuel Brasseur won de Clio Trophy. Jos Verstappen tot slot won de Master Cup en werd zesde algemeen.