Home > Circuit > Lamborghini Grand Finals Portimão: winst voor Amaury Bonduel

Lamborghini Grand Finals Portimão: winst voor Amaury Bonduel

Super Trofeo Europe race 1 – Onze landgenoot Amaury Bonduel (BDR Competition) won op het circuit van Portimão in Portugal race 1 van het finaleweekend van de Lamborghini Super Trofeo Europe 2022. Stéphane Lémeret werd met teamgenoot Charly Bourachot (CMR) zeventiende algemeen. François en Benoît Semoulin (Semspeed) eindigden 28ste en wonnen de klasse Lamborghini Cup.

Bonduel nam op een vochtige piste een schitterende start vanop plaats vier en veroverde in de eerste bocht de leiding. Lewis Williamson zat de Belg op de hielen, en de Engelsman nam na een vijftiental minuten de koppositie over. Williamson en zijn teamgenoot Massimo Ciglia reden echter in Pro-Am en Bonduel in Pro. Na de pitstops nam Amaury Bonduel opnieuw de leiding en zag in deze delicate omstandigheden als eerste de finishvlag, met een 28-tal seconden voorsprong op Milan Teekens en Marzio Moretti (Target Racing). Ciglia-Williamson (Oregon Team) werden derde. Iron Dames Michelle Gatting en Doriane Pin vertrokken vanop plaats acht en finishten vijfde. Voormalig MotoGP-rijder Dani Pedrosa werd met Antonin Borga (Rexal FFF Racing Team) dertiende.

Super Trofeo Europe race 2 – Max Weering en Loris Spinelli (Bonaldi Motorsport), die zich bij de voorgaande manche in Barcelona van de titel verzekerden, wonnen de tweede wedstrijd. Ze hadden zeventien seconden voorspong op Doriane Pin en Michelle Gatting. Solist Amaury Bonduel werd vierde, net achter het duo D’Auria-Tribaudini (VSR). Stéphane Lémeret diende al vroeg in de wedstrijd op te geven na contact met Weering toen de Belg vijfde lag. François en Benoît Semoulin werden 26ste en wonnen opnieuw hun klasse. Pedrosa-Borga werden twaalfde. Amaury Bonduel werd zo, achter kampioenen Weering en Spinelli, tweede in de eindstand van de Pro-klasse.

Super Trofeo North America – Solist Nelson Piquet Jr won race 1 voor Loris Spinelli-Giano Taurino en Kyle Marcelli-Danny Formal. Race 2 ging naar Spinelli-Taurino. Het duo Marcelli-Formal werd tweede en Piquet mocht als derde op het podium.

Op zaterdag en zondag worden de Grand Finals gereden, met vier wedstrijden in totaal. Twee daarvan zijn voorbehouden voor Pro en Pro-Am, en twee voor de categorieën Am en Lamborghini Cup.

(Foto: screenshot YouTube Lamborghini Squadra Corse)