Home > Circuit > In een notendop: FIA F3 – IndyNXT – Indycar – F4 Italië

In een notendop: FIA F3 – IndyNXT – Indycar – F4 Italië

  • FIA F3 – De Italiaan Gabriele Minì zal in 2023 aantreden voor Hitech GP in het Formule 3 kampioenschap. De 17-jarige, afkomstig van Palermo in Sicilië, is de Italiaanse F4 kampioen van 2020 en werd dit seizoen vicekampioen in de Formula Regional European. Opmerkelijk was dat Mini in elke serie van team wisselde, van Prema naar ART en dus nu naar Hitech. Hij bleef heel die tijd wel onder de vleugels van het All Road Management van Nicolas Todt.
  • Indy NXT – Het Indy Lights kampioenschap, de toeleveringsserie voor de Inndycars, verandert van naam. Vanaf nu wordt er gesproken van de Indy NXT. De belangrijkste wijziging wordt het bandencontract, dat nu naar Firestone gaat en dus Cooper vervangt. Er komt een kalender van 14 wedstrijden met evenementen in St.Petersburg (5/3), Barber (30/4), Road America (18/06), Mid-Ohio (2/7), Iowa (22/7), Nashville (6/8), Gateway (27/8) en Portland 3/9). Daarnaast zijn er nog drie “dubbelaffiches” met twee races per weekend op Indy Road (12&13/05), Detroit (4&5/06) en de finale op Laguna Seca (9&10/09).
  • Indycar – De transfertmarkt bij de INdycars zag deze maand nog wat wijzigingen. Zo verzaakt Colton Herta klaarblijkelijk aan een piste naar de Formule 1 want hij tekende een meerjarige contractverlenging bij Andretti. De Amerikaanse Deen Benjamin Pedersen, vijfde in het afgelopen Indy Light kampioenschap, zette dan weer zijn handtekening bij Foyt, waar hij teamgenoot wordt van Santino Ferrucci. Bij McLaren tensoltte zien we de Braziliaan Tony Kanaan op de vierde wagen, voor de Indy 500. Hij vervoegt een team waar al Pato O’Ward, Alexander Rossi en Felix Rosenqvist hun stek hebben gevonden.
  • F4 Italië – Het Prema team heerst over de testritten die de Italiaanse F4 houdt op het circuit van Monza. DOnderdag eindigde Nicola Lacorte aan top voor een Prema-treintje bestaande uit Arvid Lindblad, Tukka Taponen, Kean Nakamura Berta en James Wharton, terwijl op woensdag er al een beste tijd was voor McLaren Junior Ugo Ugochukwu, ook al op… Prema. Er testten geen Belgen.

Foto: ©indycar.com