Home > #Hoofdnieuws > F1: Vandoorne testrijder bij Aston Martin

F1: Vandoorne testrijder bij Aston Martin

Het leek niet meer te zullen gebeuren, maar Stoffel Vandoorne is terug in de Formule 1. Vandaag maakte het Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team bekend dat onze landgenoot zal optreden als testrijder voor de Britse renstal met Duitse Mercedes motor.

Foto: archief

Vandoorne is de regerend wereldkampioen in de Formulea E, de elektrische raceserie. Bij Aston Martin wordt Vandoorne ploeggenoot van Lance Stroll en van… Fernando Alonso, zijn vroegere teamgenoot bij McLaren. Voor Stoffel betekent deze rol dat hij testwerk zal verrichten, wellicht wel eens een vrije training mag rijden en dat er altijd de mogelijkheid bestaat dat, wanneer een van de titularissen is verhinderd, onze landgenoot nog eens een wedstrijd zou kunnen rijden.

Daarnaast blijft Vandoorne met DS wel aan de slag in de Formula E. Stoffel deelt deze rol van test- en reserverijder met Felipe Drugovich, die dit jaar de titel in Formule 2 bemachtigde.

“Ik heb met veel interesse gekeken naar de ontwikkeling en de groei van het team, en ik weet hoe vastberaden ze zijn om op elk gebied vooruitgang te boeken.” aldus onze landgenoot. “Het is een geweldige job om Fernando (Alonso) en Lance (Stroll) te helpen bij de ontwikkeling van de wagen. Ik kijk uit naar de uitdaging om met de hele organisatie samen te werken.”

“Stoffel heeft alle capaciteiten die we nodig hebben voor deze nieuwe en uitgebreide rol binnen het team.” zegt teambaas Mike Krack. “Hij is snel, analytisch, werkt hard en een fantastische teamspeler. Hij zal perfect in onze groeiende organisatie passen.”