Home > VAS > Rittensport > In een notendop: VAS Regionaal actua

In een notendop: VAS Regionaal actua

  • Kinrooi – Zondag 23 oktober was er in Kinrooi de afsluitende manche van het VAS regionale slalomkampioenschap. De zege was er voor Jorgen Draelants, terug van weggeweest met de Mini Alora. Een tweede plaats was voor Jos Bronckart met de Renault Clio voldoende om de titel 2022 binnen te halen.
  • Titanicrit – Op zaterdag 29 oktober is er in Merksem de 40ste Titanicrit, de tweede manche van het regionale kampioenschap in de rittensport. De Titanicrit is, zoals het reglement het wil, een oriëntatierit over een goede 100 kilometer, die gehouden wordt op de openbare weg. De deelnemers volgen via roadbook een geheime route. De bemanning die onderweg de minste strafpunten raapt wordt de winnaar in zijn klasse.
  • Mid Flanders – Omdat er na de Mid Flanders Classic wedstrijd nog een klacht liep tegen de organisatie, was de uitslag er tot nu nog niet definitief. De klacht werd onlangs door de VAS echter ontvankelijk verklaard. Het betrokken team krijgt het inschrijvingsgeld terug betaald en de organisatie, die niet geautoriseerde navigatiesystemen gebruikte, kreeg een verwittiging. De uitslag, zoals die half augustus werd gereden, blijft wel gelden en wordt ook alsdusdanig geteld in de kampioenschapsstand.

Foto: © persbericht VAS