Home > #Hoofdnieuws > GT Cup Open: Belgische invasie in Barcelona, met debuut van Sven Van Laere en Milan De Laet bij Q1 Trackracing

GT Cup Open: Belgische invasie in Barcelona, met debuut van Sven Van Laere en Milan De Laet bij Q1 Trackracing

Dit weekend staat de laatste manche van de GT Cup Open Europe 2022 op de kalender en de Belgische inbreng in de serie met de Cup- en GT4-wagens is enorm. John De Wilde en Q1 Trackracing zijn al zeker van de titels in ‘Am’ en bij de teams, maar zij zijn in Barcelona niet de enige Belgen die succesvol kunnen zijn.

Foto: © GT Cup Open

Jan Lauryssen heeft het seizoen in de GT Cup Open gedomineerd, aan het stuur van zijn Porsche 992 GT3 Cup van Q1 Trackracing. De 38-jarige ondernemer uit de Kempen heeft immers zeven van de acht races gewonnen. In Paul Ricard miste hij één race om familiale redenen en dus bedraagt de successcore van Lauryssen, die ondertussen ook Pro-Am-kampioen in de Porsche Carrera Cup Benelux is, eigenlijk 100%.

Echter de titel kan hem nog ontglippen, want zijn voorsprong van 20 punten op zijn enige rivalen, zijn teamgenoten Lucas Valkre en Dirk Schouten, is niet voldoende om al te vieren. Beide teams zijn ook de enige kanshebbers voor de Pro-Am-kroon, in het klassement worden ze gescheiden door slechts zes punten.

In Am zijn de zaken beslist, want een andere rijder van Q1 Trackracing, John De Wilde, heeft de titel in Monza al mathematisch veiliggesteld. Nog in de categorie ‘Am’ zien we van Belgische zijde Laurent Vandervelde (Q1), momenteel vierde in de stand en dit weekend gekoppeld aan rookie Sven Van Laere en Nicolas Vandierendonck in een vijfde Q1-auto.

De GT Cup Trophy (GT4) is de categorie met enkele nieuwigheden voor Barcelona. Zo zien we onder meer een Porsche 718 Cayman GT4, dankzij Q1 Trackracing, met rookie Milan de Laet achter het stuur. Ook het Belgische Street Art Racing zet een wagen in, met name een Aston Martin Vantage voor het Franse duo Darras – Fazal-Karim. Bijna de helft van de wagens in de FT Cup Open komen zo uit Belgische teams!

In Monza staat ook de finale van de GT Open op het menu.