Home > #Hoofdnieuws > DTM 2022: van der Linde kampioen, Wittmann voor de laatste

DTM 2022: van der Linde kampioen, Wittmann voor de laatste

In Hockenheim is de Zuid-Afrikaan Sheldon van der Linde de nieuwe DTM-kampioen geworden. De Schubert Motorsport-rijder had in de afsluitende race voldoende aan een derde plaats om zijn titel veilig te stellen. De laatste zege was voor Marco Wittmann in een Walkenhorst BMW M4.

Foto: © DTM

Het laatste weekend van de DTM 2022 was een hard weekend, een weekend met races die op zijn minst de toeschouwers op het puntje van hun stoel lieten zitten. De strijd tussen de vijf favorieten werd al snel een strijd tussen de rijders van de drie historische DTM-merken: Audi, BMW en Mercedes. Op zondag leek René Rast (ABT Audi) nog even voor de verrassing te gaan zorgen, maar uiteindelijk was het toch de jonge Sheldon van der Linde die verdiend de titel op zak stak. Hij scoorde dit seizoen drie zeges en legde zo de basis voor zijn eerste grote internationale succes in de autosport. Hij reed in het verleden overigens ook ooit in TCR Benelux en kwam ook voor WRT uit.

Het laatste podium was er dan weer één met allure, met Wittmann, voor René Rast en van der Linde, waarmee de DTM 2022 in schoonheid afscheid neemt. In het kampioenschap wordt Lucas Auer (Mercedes) tweede voor René Rast. Audi tot slot wint het merkenkampioenschap.