Home > Circuit > American Festival Zolder: winst voor Ercoli, tweede startplaats voor Marc Goossens bij race 2

American Festival Zolder: winst voor Ercoli, tweede startplaats voor Marc Goossens bij race 2

Vanop plaats twee nam Gianmarco Ercoli (CAAL Racing) bij de start de leiding, waarna de Italiaan de wedstrijd controleerde. Hij won met een kleine vier seconden voorsprong op Vittorio Ghirelli (Not Only Motorsport). Giorgio Maggi (Race Art Technology) werd derde. Marc Goossens en Anthony Kumpen verzekerden zich van een goede uitgangspositie bij race 2 op zondag.

Voor Anthony Kumpen (PK Carsport) waren de kansen op een goede klassering al vroeg verdwenen. De Limburger mocht vanaf plaats zes aan de wedstrijd beginnen, maar startte vanuit de pitlane. Hij wist toch nog de vierde snelste wedstrijdronde, en dus een vierde startplaats voor race 2, te realiseren.

Door een probleem tijdens de kwalificatie startte Marc Goossens (Speedhouse) vanaf plaats twintig. In deze situatie was het ook voor hem de bedoeling om een snelle rondetijd te rijden en zo een goede positie op de startgrid voor zondag te bemachtigen. Dit lukte met een tweede tijd, waardoor hij morgen naast Gianmarco Ercoli op de eerste startrij zal plaatsnemen. Goossens werd in deze eerste wedstrijd van het weekend vijftiende, met Pol Van Pollaert (PK Carsport) op positie zestien.

Hier vindt u de volledige uitslag. Race 2 start zondag om 14u, net voor de wedstrijd van het Belcar Endurance Championship.