Home > Rally > Divers > Challenge Bruno Thiry: een stand van zaken

Challenge Bruno Thiry: een stand van zaken

In september vonden de achtste en negende manche van de Bruno Thiry Challenge 2022 plaats, met name in Bièvres en Waremme. De Rallye de Mettet wordt in het najaar de tiende en laatste proef van het seizoen.

Foto: © Vincent Gordenne

In de “Rallye de la Semois”, zagen we zes starters en helaas verschillende uitvallers. Jonathan Peeters, die zes maanden afwezig was wegens het herstel van zijn bijrijder, pakte de tweede plaats achter de ongenaakbare Bruno Blaise. Het was niet gemakkelijk om weer in het ritme te komen, maar na een paar beurten vond hij snel zijn ritme en leverde hij een goede prestatie. Anthony Bernard liet zich ook opmerken met met zijn kleine originele auto.

In de “Rallye Jean-Louis Dumont”, waren er vijf deelnemers, met opnieuw pech voor Quentin Michaux, die een Polo had gehuurd om zijn tijdens de vorige rally beschadigde auto te vervangen: hij moest echter weer opgeven.

Daphne Henry kende meer geluk en reed sterk haar eerste rally sinds Hannut 2020. Ze was zeer efficiënt op de vettige ondergrond in Waremme en was de hele dag in gevecht met Laurent Secrétin, die won.