Home > Circuit > In een notendop: F4 Spanje – FIA F3 – W Series

In een notendop: F4 Spanje – FIA F3 – W Series

• FIA F3 – Het tot stand komen van de F1 kalender licht ook voor de Formule 3 een tipje van de sluier op aangaande de kalender. De (nog niet officiële) kalender ziet er als volgt.
    FIA Formula 3: Bahrein (5/3) – Australië (2/4) – Monaco (28/05) – Barcelona (4/6) – Spielberg (2/7) – Silverstone (9/7) – Budapest (23/7) – Spa-Francorchamps (30/07) – Zandvoort (30/08) en Monza (3/9).
  • F4 Spanje – Hugh Barter leek in de Spaanse Formule 4 competitie zijn Campos teamgenoot en kampioenschapsleider Nikola Tsolov nog even het vuur aan de schenen te leggen. Barter schreef immers de drie races op Navarra op zijn naam. Tsolov klampte echter aan met een derde plaats en tweemaal een tweede plaats en dat liet hem toe om uiteindelijk de Spaanse F4 titel te grijpen. Op het einde van het weekend was er echter nog een verrassing toen de organisatie bekend maakte dat alle Campos wagens uit race 2 werden gediskwalificeerd, op basis van de oliestalen die werden genomen. Kirill Smal (MP Motorsport) werd daardoor de winnaar in race2. Tsolov kon ondanks alles zijn titel behouden, met 316 punten tegenover Barter (234) en Kucharzyck (198). Onze landgenoot Jef Machiels haalde in het avontuur op Navarra voor het Monschau team een zeventiende, een twaalfde en een veertiende plaats.
  • W Series – In de straten van Singapore won Beitske Visser de wedstrijd voor de W Series. Alice Powell en Marta Garcia klommen mee op het podium, en ergens was dat slecht nieuws voor puntenleidster Jamie Chadwick. De Britse heeft een riante voorsprong in de tussenstand, maar om in Singapore al aanspraak te kunnen maken op de titel had ze voor Visser en Powell moeten eindigen, maar ze eindigde kort voor de finish tegen de rail. Opgave Chadwick. Uitstel zal echter geen afstel zijn, hoewel… Inderdaad. Het terugtrekken van een belangrijke Amerikaanse sponsor brengt de W Series in de problemen. In die mate zelfs dat het nog maar de vraag is of de serie het einde van het seizoen nog zal halen! Austin en Mexico staan nog op het programma…in theorie. Afwachten maar. In het kampioenschap leidt Chadwick met 143 punten, voor Visser (93) en Powell (86).