Home > Circuit > GT4 Barcelona: winst voor Kenny Herremans na uiterst bizarre wedstrijd!

GT4 Barcelona: winst voor Kenny Herremans na uiterst bizarre wedstrijd!

Tijdens de finale van het Europese GT4 kampioenschap werd door diverse safety car interventies en Full Course Yellow amper tien minuten geracet. Kenny Herremans en Dante Rappange wisten echter, bij deze ongetwijfeld meest eigenaardige GT4-wedstrijd ooit, het algemene klassement en uiteraard ook Pro-Am te winnen. Het leverde hen tevens een fantastische tweede plaats in het eindklassement van Pro-Am op.

(Foto: SRO)

Herremans (V8 Racing – Chevrolet) startte als achtste en schoof door een incident in de eerste bocht op naar plaats vijf. Potty moest een wagen ontwijken en viel terug van zes naar zeven. Door diverse gestrande wagens kwam de safety car op de baan en dit bleef zo tot het pit window opende. Om de verplichte rijderswissel veilig te laten verlopen, gebeurde dit onder een rode vlag.

Na deze stop nam de safety car het peloton terug op sleeptouw, en ging met minder dan vijftien minuten op de klok het licht op groen. Enkele ronden later volgde een FCY, gevolgd door een safety car, een groene vlag en nog maar eens een FCY. Rappange, die was opgeschoven naar positie twee, verschalkte bij de herstart in de laatste ronde de leidende Audi.

Vicekampioen in eerste seizoen

Met een algemene zege en dus ook een zege in de klasse Pro/Am hebben Kenny Herremans en Dante Rappange in hun V8 Racing Chevrolet Camaro het seizoen in de GT4 European Series schitterend afgesloten. Het duo is meteen ook vicekampioen in de klasse en dat in het eerste seizoen voor Leuvenaar Herremans op Europees niveau. 

Het seizoen van Kenny Herremans in de GT4 European Series is ronduit schitterend verlopen, met na een eerste podium en een eerste zege in de klasse Pro/Am, nu een eerste zege algemeen en de titel van vicekampioen. In de klasse van Herremans werden Rodrigue Gillion en Nico Verdonk in hun Aston overigens veertiende, meteen een goede waardemeter voor de prestatie van de Leuvense ex-Fiesta Sprint Cup-kampioen. 

LIn de ‘Silver’ klasse was er een derde plek in de afsluitende race voor Antoine Potty, die in zijn Toyota Supra echter geen goed seizoen kende en buiten de top 5 in de eindklassement valt. SRT behaalde in de seizoensfinale een negende en tiende stek met Battryn-Papadopulos en Lémeret-Peters. 

Ook de titels werden in deze slotmanche toegekend, met de Silver Cup voor Roee Meyuhas-Erwan Bastard (Saintéloc Racing – Audi), Pro-Am voor Jean-Luc Beaubelique-Jim Pla (AKKODIS ASP – Mercedes) en Am voor Mikhail Loboda-Andrey Solukovtsey (W&S Motorsport – Porsche).