Home > #Hoofdnieuws > GT World Barcelona: Alessio Picariello wint, Louis Machiels kampioen in Pro-Am!

GT World Barcelona: Alessio Picariello wint, Louis Machiels kampioen in Pro-Am!

Alessio Picariello won met zijn teamgenoten Klaus Bachler en Matteo Cairoli de laatste wedstrijd van het seizoen voor de GT World Challenge Europe. De Dinamic Motorsport Porsche beëindigde deze drie uur durende race van de Endurance Cup met acht tienden voorsprong op de Iron Lynx Ferrari van Antonio Fuoco, Alessandro Pier Guidi en Alessio Rovera. Een derde plaats in Pro-Am was voor Louis Machiels voldoende om de Endurance Cup-titel in zijn klasse binnen te halen. Door mechanische pech gaf de Ferrari van Sarah Bovy op toen het kampioenschap in de Gold Cup voor Iron Dames binnen handbereik leek.

(Foto: SRO)

De beslissing om de algemene zege viel bij de laatste reeks pitstops. De Dinamic Porsche wipte toen van plaats drie, over de #71 Iron Lynx Ferrari en de #63 Emil Frey Racing Lamborghini, naar de leiding. Sarah Bovy, Rahey Frey en Michelle Gatting leken op weg naar winst en de titel in de Gold Cup tot Frey de Iron Dames Ferrari op 40 minuten van het einde aan de kant zette. Dit veroorzaakte nog een safety car, maar de posities vooraan bleven ongewijzigd.

Dries Vanthoor en Charles Weerts misten met hun gelegenheidsteamgenoot Ricardo Feller net het podium in de laatste wedstrijd van Team WRT met de Audi R8 LMS. Ze werden met de #32 vierde, twee plaatsen voor hun ploegmaats bij WRT Frédéric Vervisch, Nico Müller en Valentino Rossi met de #46. AKKODIS ASP Team-rijders Raffaele Marciello, Jules Gounon en Daniel Juncadella werden met hun Mercedes-AMG GT3, tussen beide WRT Audi, vijfde en dit was voor het drietal voldoende om met twee punten voorsprong op Fuoco kampioen te worden in Pro.

Nicolas Baert (Saintéloc Junior Team – Audi) werd zestiende en Baptiste Moulin (VSR – Lamborghini) 25ste. Benjamin Lessennes tikte met de Audi van Boutsen Racing af als 33ste en Louis Machiels (AF Corse – Ferrari) werd 39ste. Het trio Olli Millroy, Frederik Schandorff en Brendan Iribe van Inception Racing (McLaren), de equipe waarbij Bas Leinders teammanager is, kroonde zich uiteindelijk met dertien punten voorsprong op Bovy-Frey-Gatting kampioen in de Gold Cup. Louis Machiels werd met teamgenoten Andrea Bertolini en Stefano Constantini kampioen in Pro-Am.