Home > Circuit > GT World Barcelona: meerdere kansen op Belgisch succes!

GT World Barcelona: meerdere kansen op Belgisch succes!

In deze laatste manche van de Endurance Cup kunnen nog maximaal 26 punten worden verdiend. Sarah Bovy en Louis Machiels zijn nog volop in strijd voor de titels in respectievelijk de Gold Cup en Pro-Am, en ook Team WRT maakt nog kans op de algemene titel voor de teams van de GT World Challenge Europe. Dries Vanthoor, Charles Weerts, Frédéric Vervisch en Alessio Picariello zijn de Belgen die in Spanje ongetwijfeld zullen strijden om een mooie algemene klassering en misschien wel de zege.

(Foto: © SRO)

In het klassement van de Endurance Cup gaat de strijd om de titel tussen AKKODIS ASP-rijders Jules Gounon-Daniel Juncadella-Raffaele Marciello en het duo Antonio Fuoco-Davide Rigon van Iron Lynx. De Ferrari-rijders tellen elf punten achterstand op het trio dat met de Mercedes aan de start komt.

Het Belgische Team WRT is nog in de running voor de algemene titel, waarbij de resultaten van de Sprint Cup en de Endurance Cup in rekening worden gebracht, met zestien punten achterstand op AKKODIS ASP Team. WRT kan uiteraard opnieuw rekenen op o.a. Dries Vanthoor en Charles Weerts die met de #32 Audi aan de start komen en Frédéric Vervisch met de #46. Zoals in Hockenheim vinden we ook Alessio Picariello (Dinamic Motorsport – Porsche) in de Pro en de Belg behaalde in Duitsland een knappe derde plaats.

Gold Cup en Pro-Am: Sarah Bovy en Louis Machiels duelleren om de titel!

Sarah Bovy en haar teamgenoten Rahel Frey en Michelle Gatting verspeelden in Hockenheim de leiding in de Gold Cup. De Iron Dames tellen echter maar negen punten achterstand op Ollie Millroy-Frederik Schandorff-Brendan Iribe (Inception Racing – McLaren) in de Endurance Cup en het algemene klassement.

Bij Pro-Am verstevigde Louis Machiels (AF Corse – Ferrari) met een klassezege in Hockenheim, samen met Andrea Bertolini en Stefano Constantini, zijn voorsprong op Chaves-Ramos-West (Garage 59 – McLaren) in de Endurance Cup en kwam hij op vijf punten van Miguel Ramos in het algemene klassement. Ook hier is de kans op een Belgische titel dus nog heel reëel!

De andere Belgische deelnemers zijn Baptiste Moulin (VSR – Lamborghini), Nicolas Baert (Saintéloc Junior Team – Audi) en Benjamin Lessennes (Boutsen Racing – Audi). De lichten voor de drie uur durende race gaan zondag om 15u op groen.