Home > Circuit > GT4 European Series Barcelona: zeven Belgen op jacht naar succes!

GT4 European Series Barcelona: zeven Belgen op jacht naar succes!

Bij deze laatste manche in Barcelona kunnen nog maximaal 52 punten worden gescoord en zullen de titels in Silver, Pro-Am en Am worden toegekend. Traditiegetrouw vinden twee wedstrijden van een uur plaats, met in Spanje race 1 op zaterdag om 17u en race 2 op zondag om 12u25.

(Foto: © SRO)

Enzo Joulié en Lluc Ibañez (NM Racing Team – Mercedes) voeren de Silver Cup met 140 punten aan. Roee Meyuhas en Erwan Bastard (Saintéloc Racing – Audi) zijn met een achterstand van achttien punten hun eerste achtervolgers. Mathematisch zijn ook Ortmann-Sasse (PROsport Racing – Aston Martin) en Lachenauer-Bowers (Racing Spirit of Léman – Aston Martin) nog kanshebbers op de titel. Antoine Potty (CMR – Toyota) bekleedt achter deze titelkandidaten met zijn Franse teamgenoot Romain Monti de vijfde plaats in het kampioenschap.

Bij Selleslagh Racing Team is het uitkijken naar het Belgische duo Arthur Peters en Stéphane Lémeret, een combinatie die zijn debuut maakt in Spanje, en Marnik Battryn aan de zijde van de Amerikaan Alexandre Papadopoulos. Beide Mercedes-AMG GT4 van het team van Patrick Selleslagh komen ook uit in de Silver Cup.

Kenny Herremans is nog één van de kandidaten op de titel in Pro-Am, maar dan zal de Camaro-rijder op een offday van Jean-Luc Beaubelique en Jim Pla (AKKODIS ASP – Mercedes) moeten rekenen, die met 153 punten er 48 meer tellen dan de rijder van V8 Racing. Tussen de leiders en Kenny Herremans bevindt zich nog het duo Guilvert-Michal (Saintéloc Racing – Audi) met 119 punten. Ook Nico Verdonck en Rodrigue Guillion (PROsport Racing – Aston Martin) zijn uiteraard aangemeld in Pro-Am.