Home > #Hoofdnieuws > ELMS Spa: de reacties langs Belgische zijde

ELMS Spa: de reacties langs Belgische zijde

Bernhard Mühlner – teameigenaar Mühlner Motorsport – LMP2 – opgave

“Matthias Kaiser nam een zeer goede start. Verscheidene teams hadden al een Gold-rijder ingezet van bij het begin en hij was slim om niet telkens het gevecht aan te gaan met deze piloten en risico’s te nemen. In zo’n situatie zo vroeg in de wedstrijd kan je weinig winnen maar veel verliezen. Hij reed een heel verstandige stint! Ugo reed ook een zeer goede stint, maar dan had hij spijtig genoeg het misverstand met de Ferrari op de Raidillon. Uiteindelijk hadden we een probleem met het schakelen. Het lijkt zich bij de koppeling te situeren, maar we moeten dit nog onderzoeken in de workshop. Het zou iets met de spin te maken kunnen hebben. We hoopten op een top-5 en misschien wel een podium, maar uiteindelijk werd het jammer genoeg een uitvalbeurt. We komen zeker sterker terug in Portimao!”

Tom Van Rompuy – DKR Engineering – 2de LMP3

“Een fantastische wedstrijd! We hadden van in het begin een strak ritme en het was een goede tactische move van DKR om bij de eerste pitstop enkel te tanken en ons zo naar de eerste plaats te brengen. Ik heb de leiding kunnen houden tot het einde van mijn verlengde stint. Alex (Bukhantsov) werkte daarna ook een degelijke en foutloze beurt af en onze Silver (Sebastian Alvarez) bracht de wagen in tweede stelling naar de finish. Ik ben heel tevreden! Deze morgen zou ik voor de tweede plaats getekend hebben. Je hoopt natuurlijk op dat stapje hoger, maar dat zal er nog wel van komen. Het team en de piloten hebben fantastisch werk verricht en dit brengt ons ook op de derde plek in het kampioenschap. In Portugal gaan we dit proberen te herhalen!”

Sarah Bovy – Iron Dames – 2de LM GTE

“Het was een zeer moeilijke wedstrijd. Het begin was heel verraderlijk met slicks in die omstandigheden. We mochten geen fouten maken en moesten ook snel zijn omdat het niveau van de tegenstand zo hoog lag. Het was ook de eerste keer dat ik met de wagen in zo’n condities reed en ik heb hieruit veel geleerd. Zowel voor Kessel Racing als voor ons had de wedstrijd na een uur in de Raidillon kunnen eindigen. We wisten dat Kessel moeilijk te kloppen was, want ze waren gedurende de hele week zeer snel. Het is ergens een beetje teleurstellend als je zo lang aan de leiding reed, maar uiteindelijk zijn we zeer tevreden met een tweede plaats op enkele seconden van de winnaar. Het is ook echt fantastisch hoe iedereen ons hier steunde bij onze thuiswedstrijd!”

Alessio Picariello – Absolute Racing – 3de LM GTE

“Andrew (Haryanto) reed een goed stint, maar Conrad Grunewald en Sarah Bovy waren dit weekend duidelijk de snelste bronze-rijders. We hadden na zijn stint anderhalve minuut achterstand en we verloren ook een twintig à dertig seconden ten opzichte van enkele concurrenten doordat we een pitstop maakten net voor een Full Course Yellow. De wagen was, zoals gewoonlijk, weer top. Ik heb alles gegeven en zoveel mogelijk aangevallen. Ik was derde en wou Martin (Rump) een zo groot mogelijke voorsprong op de achtervolgers geven. Het is ons eerste podium in ELMS dit jaar. Ik zal niet zeggen dat ik content ben met een derde plaats, maar vandaag was dit het hoogst haalbare en ik ben tevreden voor het team.”