Home > Circuit > In een notendop: F1 – FFSA F4 – GB3

In een notendop: F1 – FFSA F4 – GB3

  • F1 – Aston Martin lanceerde in Monza afgelopen weekend zijn rijdersprogramma. Net als de andere teams zal Aston Martin nu ook een “driver academy” hebben. En de eerste naam is al gekend. Hij werd al gesignaleerd in de Aston Martin pits en gisteren kwam dan ook de bevestiging: de nieuwbakken Formule 2 kampioen, Felipe Drugovitch, wordt reserverijder bij Aston Martin. Drugovitch, die eerder niet hoorde bij enige filière, krijgt een privaat testprogramma met de AMR21, de wagen van vorig seizoen.
  • FFSA F4 – In het Franse Formule 4 kampioenschap kwam Lorens Lecertua afgelopen weekend in Lédenon opnieuw in actie. Hoewel hij tijdens de kwalificaties met remproblemen te kampen kreeg, wist onze landgenoot toch twee keer in de punten te rijden. Alessandro Giusti en Pierre-Alexandre Provost wonnen elk een rce maar het was vooral weer puntenleider Hugh Barter, die met één zege en tweemaal een tweede plaats zijn leidersplaats in het kampioenschap nog wat verstevigde. Barter leidt met 218 punten voor Giusti met 190.
  • GB3 – In Groot-Brittannië werd er dit weekend ook gereden voor het Britse ‘Formule 3″ kampioenschap op de omlooop van Brands Hatch. Matthew Rees (JHR), Tom Lebbon (Elite) en Branden Oxley (Dittmann) werden er de winnaars, maar met tweemaal een tweede plaats en een negende positie is het nog steeds Luke Browning (Hitech), die verder afstand neemt in het kampioenschap. Browning telt nu 430 punten. Zijn naaste achtervolger is Granfors met 414 punten.

Foto Lecertua: © Davy & Daniel Delien