Home > #Hoofdnieuws > BRC Omloop: Stéphane Lefebvre start sterk

BRC Omloop: Stéphane Lefebvre start sterk

Stéphane Lefebvre mocht met de Citroën C3 Rally2 als eerste op pad op een parcours in Roeselare waar het amper een uurtje daarvoor had geregend. En de talentvolle Fransman lijkt de tegenstand nu al in de pan te gaan hakken.

foto: ©L.Deschuyttere

Uit voorzorg gingen alle rijders met regenbanden van start, maar al na de eerste proef werd er her en der getwijfeld aan deze keuze. “Kijken wat we nog in de koffer hebben liggen“, zei Lefebvre na de eerste proef op Zilverberg.

Maar de Fransman lijkt de bakens nu al uit te zetten want op de tien kilometer van deze chronorit over de Zilverberg kreeg Vincent Verschueren met de VW Polo R5 al vier seconden al aan de broek. “Soms ligt het nat, waar je het dan glad verwacht is het plots droog, het is zeer moeilijk“, aldus Verschueren.

En na Lefebvre en Verschueren, zien we al de woestijn zich vormen. Bux had een momentje met de Skoda Fabia, maar beperkte de achterstand tot 6 seconden. Maar lokale specialist Andy Lefevere klokt 10 seconden achterstand met de Porsche, Potty (Citroën) en Cracco (Hyundai) al 17 seconden… Als deze trend zich doorzet op de vijf proeven van vandaag, dan kan Lefebvre alvast vanavond op zijn twee oren slapen.

Maar opgelet, want de proeven in de regio Roeselare zijn altijd zeer glad, de bewolking blijft hangen en daar kan nog steeds regen uit vallen en straks…dan wordt het donker. En er wordt vandaag ook al een keer over de Zoning gereden en die rondkoers, dat weten we, is het speelterrein van de Porsches.

Wordt vervolgd dus…