Home > VAS > Rittensport > VAS: terugblik Mid Flanders Classic

VAS: terugblik Mid Flanders Classic

De Mid Flanders Classic hield misschien wel een verrassing in petto met de zege van een gelegenheidsduo als Mahieu en Doolaeghe in Touring, en met winst voor de broers Buysse in Expert. Hoe dan ook, alle deelnemers konden ook genieten van een leuke tussenstop in Varsenare.

(persbericht)

De organisatoren stuurden de deelnemers in de voormiddag in de richting van de kust. In de buurt van Oostende keerde de karavaan dan weer naar het binnenland. In Varsenare was er de tussenstop en, interessant voor de deelnemers, was er een bezoek aan Rock ‘n Roll Classics. Deze gespecialiseerde garage legt zich toe op het klaarstomen van klassieke auto’s en rally-wagens. Voor de gelegenheid werden de ateliers geopend. De VAS deelnemers konden zo een blik achter de schermen werpen in deze speciaalzaak die wagens klaarstoomt voor de Zoute Grand Prix en vele andere wedstrijden, tot aan de Mille Miglia toe. Na de middag ging het dan langs Brugge en het Brugse Ommeland weer naar Staden en de finish.

In de klasse Touring zaten Patrick Mahieu en Bjorn Doolaeghe met de MG B roadster dadelijk goed in de wedstrijd. Ze kwamen in Varsenare aan als de leiders. In het tweede deel deden Chris Crombez en Marleen Hemeryck een goede zaak in de Toyota Celica ST. Ze deden het beter dan Mahieu en Doolaeghe maar konden de achterstand, opgelopen in het eerste deel, niet meer goedmaken en ze moesten vrede nemen met de tweede plaats. Roger Wuyts en Marc Cooremans (Volvo 240 GL) vervolledigden het podium.

In “Expert” was de openingszet voor Stefaan Vierstraete en Oliver Schmitt. Zij brachten de Opel Corsa GSi binnen op de eerste plaats bij de tussenstop. Maar het lag in de top 5 allemaal kort bij elkaar. Het tweede deel moest dus de beslissing brengen. Steven en Jos De Man vielen eerst af, toen de Matra Murena tegen mechanische pech aanliep. Varrewaere en Cracco verloren het op de RT en moesten genoegen nemen met een derde plaats. Agten en Seynaeve, op de Nissan Silva pakten in het tweede deel twee gemiste controles, en dat deed hen de das om. Het was voldoende voor de tweede plaats maar de broers Bart en Bjorn Buysse, op de BMW 315, misten slechts één controle en dat was voldoende voor de eindzege. Wel even meegeven dat de uitslag nog niet definitief is, aangezien er nog een klacht behandeld dient te worden van een deelnemer. Tot dan is de uitslag “onder voorbehoud”.

DIXIT

Bart Vereecken, Mid Flanders Classic organisatie

We kregen van de meeste deelnemers opnieuw veel goede commentaren te horen. Zoals steeds hadden we een mooie maar pittige rit voorzien. Zeer moeilijk was het allemaal niet. Er was die ene situatie waar iedereen in de fout ging, maar voor de rest hadden we wel de nodige vallen voorzien, maar de deelnemers leken daar goed mee om te gaan. Mooi om te zien dat we met de broers Buysse ietwat verrassende winnaars krijgen in Expert en dat Touring wordt gewonnen door een team dat wij zelf nog hebben ‘gekoppeld’. Patrick Mahieu zat zonder co-piloot en wij hebben dan Bjorn Doolaeghe voorgesteld. Het was dus een gelegenheidsduo, maar misschien rijden ze in de toekomst nog wel samen.