Home > #Hoofdnieuws > F1 Spa: naar een meerjarencontract en volgend jaar in september?

F1 Spa: naar een meerjarencontract en volgend jaar in september?

De F1 komt ook in 2023 naar Spa, ondanks de wekenlange negatieve berichtgeving van een zeer eenzijdige bron, en dat is uiteraard goed voor de autosport in België. Maar wanneer zal het circus in ons land neerstrijken en voor hoe lang?

Dat de Grand Prix van België zijn ondertussen traditionele datum in augustus verliest, is zo goed als zeker, en heel wat opties zijn al naar voren geschoven. Naast april en juli, heeft Autosportwereld.be uit goede bron begrepen dat de tweede helft van september ook een behoorlijke optie is en zo onwaarschijnlijk is dat niet. In juli is er immers de 24 Hours of Spa en het lijkt onwaarschijnlijk dat die race zomaar van datum zal veranderen. Bovendien is de tweede helft van september eerder een ‘rustige’ periode wat betreft grote meetings.

Ondertussen werken de diverse actoren rond de Belgische GP hard aan een langer contract en ook dat lijkt zeker niet uitgesloten. Het is ondertussen wel duidelijk dat Spa én veel volk aantrekt en bij zowat iedereen in de F1 als de favoriete omloop geboekstaafd staat.