Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: leider in GTB in de lappenmand, Ligier pakt eerste plek. Audi blijft algemeen vooraan.

Zolder 24: leider in GTB in de lappenmand, Ligier pakt eerste plek. Audi blijft algemeen vooraan.

Ook de ochtenduren brengen geen rust in de 24 Hours of Zolder, want net na half negen diende de leidende Porsche Cayman GT4 in GTB van VR Racing by RedAnt Racing naar de box met technische problemen. De vacuümpomp is stuk en moet vervangen worden. Misschien enigszins verrassend is het nu Ligier dat de dans in GTB leidt, met de #36 JS 2R van Wilsens-Jacobs-De Wulf-Wouters. Ook de tweede wagen van het team staat op het voorlopige podium. Vooraan blijft de Audi het veld aanvoeren, voor Q1 Trackracing en Russell Racing by NGT.

Dries Vanthoor is bezig met het uitbouwen van de voorsprong van de PK Carsport die tot dusver een feilloze race rijdt en stilaan op weg lijkt naar de zege. Ondertussen is bij de achtervolgers ook de tweede wagen van Speedlover weggevallen en kent de #99 Belgium Racing Porsche ook problemen. De Speedlover Porsche crashte als gevolg van een gebroken remschijf.

Dat maakt dat de leider in GTB, de Ligier van Xwift Racing Events, virtueel naar de zesde plaats algemeen opschuift, met in zijn zog, op amper twee ronden de leider in TA, de BMW M2 van De Mulde-De Boever-Haelterman-Van Belle-D’Hauw. De Duitse toerwagen rijdt een sterke race, te meer dat deze auto slecht over een klein benzinereservoir beschikt. Hamofa en BMS volgen op ruime afstand als tweede en derde, ook met BMW M2. In TB tot slot verandert er weinig met Rofix racing, voor Convents en de dames van de #33 van Xwift Racing Events, ook allemaal in een BMW, maar dan de 325i.