Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: de dames aan het woord – Désirée Aerts

Zolder 24: de dames aan het woord – Désirée Aerts

Désirée Aerts maakt met Xwift Racing Events haar debuut in de autosport en in de 24 uur van Zolder. Ze bestuurt samen met onder meer Yana Loeman de #32 van het team dat in totaal 7 wagens inzet.

Hoe is jouw passie voor autosport ontstaan en hoe heb je de eerste stappen gezet om deze sport actief te gaan uitoefenen?

“Mijn autosportverhaal is ongeveer drie jaar geleden begonnen nadat ik een snellere wagen voor het dagelijks gebruik had gekocht. Ik wou eens voelen wat de auto in zich had en kwam naar Circuit Zolder voor een trackday. Onverwacht kreeg ik de smaak te pakken. Begin dit jaar zag ik de oproep van Xwift voor het damesteam. Ik heb aan de proeven van Xwift Racing Ladies deelgenomen en ben tot in de laatste ronde geraakt. Ondanks dat ik niet geselecteerd was voor het volledige vrouwenteam, deed Xwift me het voorstel om met één van hun andere wagens deel te nemen en die kans heb ik gegrepen.”

Wat is je doelstelling voor deze 24 uur van Zolder?

“Uitrijden zodat we kunnen zeggen dat we de 24 uur van begin tot einde hebben meegemaakt. De wedstrijd van binnenuit beleven is alvast heel tof. Ik heb een drukke carrière en de autosport is een uitlaatklep. We zullen zien wat na deze race volgt. Als het meevalt, wie weet!”

#32 Xwift Racing Events BMW 325i: Bart Jans – Gunther Levi – Désirée Aerts – Pablo Coosemans – Yana Loeman