Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: de dames aan het woord – Boo Gielen

Zolder 24: de dames aan het woord – Boo Gielen

De Nederlandse Boo Gielen vinden we op de Renault Clio van JFT Engineering by PG Motorsport. Dit is de enige niet-BMW in de TB-klasse, maar tijdens de openingswedstrijd in het kader van het New Race Festival wist de wagen zijn tegenstanders van Duitse makelij te verslaan.

Hoe is jouw passie voor autosport ontstaan en hoe heb je de eerste stappen gezet om deze sport actief te gaan uitoefenen?

“Het is met de paplepel ingegoten. Mijn vader kartte als hobby. We zijn op een bepaald moment Paul Geeris van PG Motorsport tegengekomen. Dan ben ik outdoor gaan karten. Zo ben ik stapje per stapje via de DNRT Peugeot-Cup, de DNRT endurance met een Mazda MX-5 en het Winter Endurance Kampioenschap met een Porsche 944 verder geëvolueerd in de autosportwereld tot de 24 uur van Zolder die nu op het programma staat. Ik heb al wagens met teamgenoten gedeeld, maar dit wordt wel mijn eerste 24-uursrace. Vorig jaar hielp ik het team o.a. op vlak van strategie en nu zit ik voor het eerst zelf aan het stuur.”

Wat is je doelstelling voor deze 24 uur van Zolder?

“Finishen, wat het allerbelangrijkste is, zeker bij deze temperaturen. Ik denk dat het met de auto en het team mogelijk is om in de klasse op het podium te staan. We hebben er vertrouwen in en we gaan ervoor!”

#5 JFT Engineering by PG Motorsport Renault Clio: Tom Van Eenaeme – Chris D’haese – Erik Den Dekker – Boo Gielen – Gideon Wijnschenk