Home > Circuit > Zolder 24: alleen maar autosport-DNA in één auto

Zolder 24: alleen maar autosport-DNA in één auto

In Zolder vindt dit weekend de 44ste editie van de 24 Hours of Zolder plaats. In de toerwagenklasse vinden we een zeer opvallend team, een team ook met ambitie, maar vooral een team met twee vaders en twee dochters, ondersteund door een jong talent dat ook al autosportbloed heeft. Guino Kenis en Michaël De Keersmaecker zijn twee oudgedienden van de Belgische autosport en zij krijgen in hun BMW M2 CS het gezelschap van hun dochters Julie Kenis en Juna De Keersmaecker. Als vijfde rijder is er Jeff Van de Ven, de zoon van Hans Van de Ven, die al jaren wedstrijden in autosport en motorsport organiseert. Het kwintet gaat op zoek naar een mooi resultaat in de toerwagenklasse en start zaterdag om 16 uur alvast als tweede in die klasse na een sterke kwalificatieronde van Guino Kenis.

G&A Motors X JDK verwijst enerzijds naar het bedrijf G&A uit Turnhout van Guino Kenis, waar ook dochter Julie werkt en anderzijds naar dat van Michaël De Keersmaecker, JDK uit Londerzeel. Beide ondernemers zijn echter ook zeer gedreven autoraces met een mooi palmares en zij doen het dit seizoen beide met hun dochters Julie en Juna, die eerder in de paardensport actief waren , maar nu dus vol voor de vier wielen gaan.

Team van vrienden

Het is bovendien ook een team van vrienden”, aldus de 25-jarige ondernemer Jeff Van de Ven, die met zijn bedrijf heel wat communicatie en sociale media in de autosport verzorgt en perfect de PR van zijn team verzorgt. “Ik ken iedereen erg goed en het idee is er werkelijk van één uit de duizend. Je ziet meer en meer meisjes en vrouwen in de autosport, niet minder dan vijftien hier in Zolder en met Julie en Juna hebben wij twee talentvolle dames in onze rangen. Julie is ondertussen 26, heeft inderdaad op hoog niveau jumping gedaan en ze werkt bij G&A in de marketing. Juna daarentegen is amper 16 en werkt dus nog niet, maar ook zij heeft internationaal jumping gedaan. Juna liet overigens in juli in Zolder al zien dat ze erg goed is in een auto, tijdens een totaal verregende wedstrijd van de Belcar Sprint Cup.”

Jeff Van de Ven is zelf een bezige bij, want naast racen is hij vooral actief met zijn bedrijf waarmee hij communicatie en social media voor onder meer de motorsportschool in Zolder en de Porsche Carrera Cup Benelux verzorgt. “Maar ik wilde ook wel eens racen en ik had dat al gedaan in de VW Fun Cup, maar deze 24 Hours of Zolder is toch echt mijn thuisrace en ik kijk er dan ook enorm naar uit om een mooi resultaat te halen.”

De 24 Hours of Zolder start zaterdag om 16 uur.