Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: Dries Vanthoor zet meteen de toon

Zolder 24: Dries Vanthoor zet meteen de toon

De eerste vrije training van de 24 Hours of Zolder is achter de rug en de snelste tijd, met ruime marge, was voor de PK Carsport Audi R8 LMS GT2 in handen van Dries Vanthoor. De regerende GT World Sprint-kampioen dook onder de 1min30 en was daarmee bijna drie seconden sneller dan de Franse Super Cup-rijder Florian Latorre in de Q1 Trackracing Porsche 992 GT3 Cup met startnummer #55. De volgende sessie is om 13u15.

34 van de 36 wagens reden, enkele de beide BMW 325i van Convents Racing Team zagen we niet aan het werk, terwijl de #6 Porsche Cayman van VR Racing by RedAnt een duidelijk transponderprobleem had. Ook TCL Motorsport kende wat kopzorgen met de #88 BMW M2 CS Racing.

Sportief stak PK Carsport er dus met kop en schouders bovenuit, terwijl de Porsche 911 GT3 Cup elkaar onderling weinig toegaven. In GTB is het onzeker of de Porsche Cayman GT4 van RedAnt niet de beste chrono neerzette, gezien de ontbrekende data. JJ Motorsport was primus in TA met Raf van Belle, terwijl JFT Engineering de beste tijd in TB neerzette in een sessie die verder vrij rustig verliep.