Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: de dames aan het woord – Sandrine Haas

Zolder 24: de dames aan het woord – Sandrine Haas

Sandrine Haas heeft zowel een Belgisch paspoort als één van Antigua en Barbuda, een eilandengroep in de Caraïbische Zee. Ze werkt als professioneel fotograaf en stond al eens aan de start van de 24 uur van Zolder, maar dit was toch al vele jaren geleden.

Hoe is jouw passie voor autosport ontstaan en hoe heb je de eerste stappen gezet om deze sport actief te gaan uitoefenen?

“Al van toen ik heel klein was ben ik gepassioneerd door auto’s en autosport, en ik wou natuurlijk Formule 1-rijder worden. Ik herinner me nog goed dat ik een go-cart met pedalen had toen ik twee jaar oud was. Mijn vader betwistte twee keer met Mini de 24 uur van Spa-Francorchamps en hij won toen de Beker van de Koning. Uiteindelijk ben ik een professioneel fotograaf geworden die gespecialiseerd is in gemotoriseerde sporten. Begin jaren ‘90 heb ik de 24 uur van Zolder met een Porsche van Paduwa Racing gereden. Jammer genoeg kenden we toen technische problemen. Nadien heb ik met hen ook andere wedstrijden gedaan, maar geen 24-uursraces meer. Ik heb ook diverse wagens op het circuit getest, dus ik heb wel een beetje circuit-ervaring. Eén van mijn vrienden werkt voor QSR als race-instructeur en zo ben ik bij het team terechtgekomen voor de wedstrijd van komend weekend.”

Wat is je doelstelling voor deze 24 uur van Zolder?

“Finishen en ons amuseren. Bij een 24 uur weet je nooit wat er kan gebeuren. Met David De Saeger hebben we een ervaren en snelle rijder. Philippe en Sebastian rijden hun eerste wedstrijd en dat wordt direct één van 24 uur. Daar doe ik mijn hoed voor af.”

#57 QSR Racing BMW 325i David De Saeger – Sandrine Haas – Philippe Lowette – Sebastian De Jonge