Home > #Hoofdnieuws > Porsche Carrera Cup Assen: weekend met hoogtes en laagtes voor RedAnt Racing

Porsche Carrera Cup Assen: weekend met hoogtes en laagtes voor RedAnt Racing

#TeamPGZ by RedAnt Racing heeft afgelopen weekend de vierde meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux op het Nederlandse circuit van Assen afgewerkt en dat voor maar liefst 75.000 toeschouwers, evenveel als een week eerder tijdens de 24 Hours of Spa, wat meteen bewijst hoe populair autosport in de Lage Landen nog steeds is. Sportief werd het in Assen een weekend van hoogtes en laagtes, met podia voor Tom Boonen en Luc Vanderfeesten in de eerste race en ook een zeer regelmatige en snelle Xavier Maassen over het hele weekend, waarbij een zesde en vierde stek algemeen niet helemaal de weerspiegeling waren van zijn snelheid. Sam Dejonghe kende dan weer een minder weekend, met een opgave op zondag als einde in mineur. 

Foto: © Ollivision

Ik zou inderdaad even willen beginnen met de mooie periode voor de autosport”, aldus Bert Redant, teammanager van #TeamPGZ by RedAnt Racing. “75.000 toeschouwers in Spa, hetzelfde een week later hier in Assen, goede vooruitzichten voor Zolder en de 24 Hours volgend weekend, dan WRC in Ieper en afsluitend voor de maand augustus de F1 in Spa… Autosport leeft en dat mogen we ook eens goed in de verf zetten.” 

Sportief werd het in Assen, tijdens de vierde meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux dus een weekend met een lach en een traan, waarbij Xavier Maassen op vrijdag de toon zette in de tweede vrije training met een snelste chrono en aansluitend zaterdagochtend twee derde plaatsen liet optekenen tijdens de kwalificaties. “Jammer genoeg kende ik tijdens de eerste race wat problemen met de bandendruk in de tweede helft van de race en moest ik genoegen nemen met een zesde plaats, waar ik op zondag voor die overvolle tribunes een hele race lang voor het podium vocht. We verzorgden daarbij het spektakel, maar het werd niet drie… wel plaats vier. Al bij al ben ik tevreden, want het was een regelmatig weekend, waar de snelheid er echt wel was.” Maassen schuift zo op naar de vijfde plaats in de puntenstand, in het zog van de ongelukkige Sam Dejonghe, die op zaterdag nog vijfde werd, maar na een race-incident op zondag de wedstrijd moest staken. 

Podia voor Boonen en Vanderfeesten

Wie ook tevreden was, was Luc Vanderfeesten die zijn progressie continu verderzet. Vanderfeesten werd in Assen derde en vierde, dus meteen zijn tweede podium in de vier wedstrijden die hij tot dusver reed. “Ik ben eigenlijk inderdaad tevreden, al had ik wel op een podium gehoopt in de tweede race, maar vergis je niet, onze AM-categorie is dit seizoen erg sterk in vergelijking met mijn eerste seizoen in 2021. We staan met 6 à 7 sterke rijders aan de start en wij vechten ook voor iedere seconde. Ik vind dit nog steeds dé mooiste competitie voor gentleman drivers in de Benelux, zeker in een competitieve omgeving als #TeamPGZ by RedAnt Racing.” 

Tom Boonen stond ook op het podium op zaterdag, in de categorie Pro-Am, maar na een tik van een tegenstander op zondag eindigde zijn wedstrijd vroegtijdig in de zandbak. “Ik was heel het weekend competitief en voelde me goed in de wagen, getuige de mooie derde plaats op zaterdag. Zondag was er dan dat incident, dat zeker te vermijden was geweest, maar het is uitgepraat en ik kijk nu al met veel ongeduld naar de volgende race, komend weekend, met de 24 Hours of Zolder!”