Home > Circuit > Porsche Carrera Cup Assen: NGT Racing weer goed voor vier podia

Porsche Carrera Cup Assen: NGT Racing weer goed voor vier podia

Terwijl het team al in volle voorbereiding op de 44ste editie van de 24 Hours of Zolder is, stond afgelopen weekend in het Noord-Nederlandse Assen de vierde meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux op de agenda voor NGT Racing. Het werd een succesvolle uitstap, met vier podiumplaatsen in evenveel races en twee rijders die zich als runner-up positioneren voor de laatste fase van het seizoen. Glenn van Parijs doet dat in de algemene stand van de Porsche Carrera Cup Benelux en Stijn Lowette in de AM-categorie van de snelste merkencup van de Benelux. Na Assen is het de beurt aan Barcelona, op 27 en 28 augustus, maar eerst gaat NGT Racing aan het werk in Zolder, waar dit weekend de 44ste editie van de 24 Hours of Zolder wordt verreden.

Assen staat traditioneel bekend om zijn druk bijgewoond zomerevenement en dat was ook dit jaar, in het eerste seizoen na de gezondheidscrisis, weer het geval. Maar liefst 75.000 toeschouwers kamen naar het noorden van Nederland voor wedstrijden met motoren, superkarts en racewagens, waarbij de Porsche Carrera Cup Benelux het hoogtepunt van het weekend vormde met twee wedstrijden van 30 minuten en één ronde rond het middaguur. Vooral op zondag resulteerde dat in indrukwekkend beelden, met nokvolle tribunes.

Sportief waren vooral de wedstrijden een mooi visitekaartje voor NGT Racing. Glenn van Parijs kende een iets mindere kwalificatiesessie, maar knokte zich op zaterdag van zes naar drie en op zondag van vier naar twee, goed voor een stevige puntenbuit. Dat maakt dat de Hasselaar nu tweede is in het kampioenschap en zijn voorsprong op de achtervolgers vergroot of stabiel houdt en dat met nog twee meetings, of vier races te gaan.

Na mijn zege in Zandvoort, had ik misschien nog op net iets meer gehoopt, maar gezien de startplaatsen en het feit dat Assen geen echt makkelijk circuit is om in te halen, ben ik tevreden. In Barcelona, eind augustus, gaan we er weer vol tegenaan en ik zal tot de laatste snik vechten om Harry (King, de leider in het kampioenschap) het vuur aan de schenen te leggen”, aldus een strijdvaardige van Parijs.

Hetzelfde gevoel heerste bij Stijn Lowette, de racende ondernemer, eveneens uit Hasselt, die tweemaal naar het podium in de AM-categorie reed.

Wat een mooi weekend met al dat volk, je ziet dat autosport nog steeds leeft bij de mensen!” aldus Stijn Lowette. “Sportief gezien was het een mooi weekend, waarbij ik inderdaad een kans op de titel blijf hebben. Bovendien waren de beide bolides van NGT Racing opnieuw zeer goed voorbereid, getuige de vier podia in de races voor ons. Ik kijk nu al erg uit naar een mooie, maar bijzonder warme editie van de 24 Hours of Zolder.

NGT Racing zet inderdaad drie wagens in voor de komende editie van de 24 Hours of Zolder, nu zaterdag en zondag 13 en 14 augustus. De 24 Hours of Zolder start echter woensdag al en dat om 15u30 met een parade van het circuit naar het centrum van Zolder, waarna de wagens naar het circuit terugkeren rond 19u00. De oefenritten en kwalificaties zijn voor donderdag 11 augustus, met een Superpole om 19u30, terwijl de race zelf zaterdag 13 augustus start om 16u00!

(Persbericht NGT Racing, foto’s: © Ivan Tarentsov)