Home > #Hoofdnieuws > Wegen WRT en Audi scheiden, komt BMW in de plaats?

Wegen WRT en Audi scheiden, komt BMW in de plaats?

Wat Autosportwereld.be al een tijdje geleden wist, is nu officieel. Audi en WRT stoppen eind dit seizoen hun samenwerking. Het Belgische succesteam zal naar alle waarschijnlijkheid met BMW in zee gaan, maar die aankondiging is voor later. Wat er met de rijders zal gebeuren, onder meer Dries Vanthoor en Charles Weerts, is ook een vraag waarop over korte tijd een antwoord zal volgen.

De samenwerking tussen Team WRT en Audi Sport customer racing in GT3-races loopt na het seizoen 2022 ten einde. Het Belgische team maakte dat deze dinsdagochtend 2 augustus, bekend, net na de TotalEnergies 24 Hours of Spa. Voor Team WRT is het een historisch en emotioneel moment, want het racet al sinds de oprichting in 2010 met Audi GT3-machines.

De 13 seizoenen durende samenwerking is een van de meest succesvolle in de geschiedenis van de autosport, die tot op heden 30 titels heeft opgeleverd in de Europese topreeks voor GT3-auto’s (in zijn verschillende benamingen: GTWCE, Blancpain GT Series, FIA GT3), waaronder 18 titels voor teams en 12 titels voor rijders. Team WRT is goed voor 54 van de 60 overwinningen behaald met Audi-wagens in door de SRO georganiseerde Europese competities. Tel daarbij nog de successen in de meest prestigieuze enduranceraces (24 Uur van Spa, 24 Uur van de Nürburgring, 10 Uur van Suzuka, 12 Uur van Bathurst, 24 Uur van Dubai, FIA GT World Cup in Macau, 24 Uur van Zolder) en de impact wordt duidelijk. Samen zijn Team WRT en Audi ook succesvol geweest in de FIA WTCR Cup en hebben ze deelgenomen aan het DTM.

Vincent Vosse, Team WRT Principal: “Het is een heel speciaal en emotioneel moment voor ons allemaal bij Team WRT en voor mij persoonlijk, nu we aankondigen dat een belangrijk hoofdstuk uit de geschiedenis van onze organisatie binnenkort ten einde komt en een nieuw hoofdstuk wordt geopend. Het kon niet anders, want Audi is het merk waarmee we sinds de oprichting van Team WRT eind 2009 zijn geassocieerd en onze enige partner in GT3-races. Ik herinner me nog levendig de wederzijdse opwinding van de eerste contacten, die werden gefaciliteerd door de Belgische Audi Club en onze vriend J.G. Mal-Voy, die nog altijd in ons hart is. Van daaruit is een fantastische reis begonnen. Een fantastische reis, niet alleen omwille van de vele successen, maar ook omwille van de uitstekende samenwerking en gedeelde filosofie voor uitmuntendheid en innovatie, altijd vooruitziend.”

Ondertussen kennen we het antwoord al: