Home > Moto > Internationaal > 6 Heures Moto 2022: naar een explosieve zegestrijd!

6 Heures Moto 2022: naar een explosieve zegestrijd!

Het aftellen naar de 6 Heures Moto 2022, geprogrammeerd op zondag 14 augustus op het Circuit van Spa-Francorchamps, is begonnen ! En terwijl DG Sport nog de laatste details van de organisatie afhandelt, staan de teams en piloten al klaar in de startblokken. En we moeten opnieuw constateren dat het deelnemersveld niet van het minste is…

(persbericht)

Wat betekent dat de strijd om het duo Markus Reiterberger en Kenny Foray op te volgen op het hoogste schavot van het podium bijzonder explosief zal zijn. Het is in de 1000 PRO-klasse dat we de favoriete teams vinden, met onder meer het Britse team ADSS97, dat rechtstreeks van het FIM Endurance World Championship komt en dat al in Francorchamps neerstreek ter met de 24H SPA EWC Motos afgelopen juni! In het zadel van de Kawasaki ZX10RR #2 vinden we Jonathan Railton (6e op de 6 Heures in 2021) en James Edwards (11e op de Bol d’Or in 2021). Op de #97 zien we Craig Watson (9e op de 6 Heures in 2021), Chris Platt (6e op de 6 Heures in 2021) en Ricky Holden. Zal de ervaring op wereldniveau hier het verschil maken?

Tegenover dit Britse bataljon vinden we de #84 van Bike Parts – Interbike Racing Team terug, met de immer aanwezige Gian Mertens en Nicky de Wit, die net naast het podium hadden gepakt in augustus 2021. De #20 HSD zou ook wel eens kunnen verrassen, met de Honda 1000 CBR in de handen van de Fransmannen Morgan Adele, 2e in het Frans Kampioenschap Endurance en Kevin Roussel. De #61 Mototech GYTR ProShop, die forfait moest geven bij de 24 Heures de Spa, heeft de intentie om een flinke revanche te nemen met aan het stuur David Drieghe, Davy Maes en Charl Van Gysel.

De Polen van de Flying Buffs zullen er ook bijzijn alsook de Fransmannen van Starteam Racing die uit de BMW M Cup komen en de Belgen van Jamoto Racing Team, die al van het podium hebben kunnen proeven tijdens de 6 Heures Moto in de categorieën 600 Junior en AM.

In de AM-categorie leggen de winnaars van vorig jaar, de #158 HRT, hun titel opnieuw in de schaal, dit in de handen van Brecht Hollebecq, Kim Detollenaere en Ruben De Gols. Zij zullen het onder andere moeten opnemen tegen de #21 Alteco TD Parket met podium-habitués Wim Van den Bossche, Thomas Dieleman en Maikel De Block.

De Trophy categorie is dan misschien niet de meest gevulde categorie, toch zal ze niet onopgemerkt blijven, met deelnemers als daar zijn de Nederlanders van Racing Team Kock met Johnny en Marcel Kock en de Françaises van Team Thuy Racing met de intussen welbekende piloten Natacha Remy, Gaëlle Remy en Béatrice Girard.

De lijst is nog niet volledig, maar het belooft alvast een grootse strijd te worden op alle niveaus van het klassement. Je weet wat te doen…