Home > Circuit > In een notendop: FIA F3 – W Series – Indycar

In een notendop: FIA F3 – W Series – Indycar

  • FIA F3 – Een boeiende en zeer geanimeerde regenrace zag vanochtend op de Hungaroring de zege van Alexander Smolyar (MP Motorsport). De Rus vertrok vanop pole, hield Zane Maloney (Trident) af en stormde naar de zege. Maloney werd tweede voor een opzittende Oliver Bearman (Prema), maar het was Zak O’Sullivan die de show stal. De Brit, in zijn kartdagen een geregelde gast in Genk, gokte in de slotfase van de wedstrijd op slicks en sneed liefst tien seconden (!) per ronde sneller dan alle anderen doorheen het peloton om nog aan de voet van het podium te stranden. Zowel Victor Martins als Isack Hadjar kwamen vandaag nauwelijks voor in het stuk. Zij delen de leiding in de tussenstand met allebei 104 punten.
  • W Series – Een start achter de safety car was er voor de dames van de W Series, die wel allemaal op slicks van start konden gaan. De pole was voor Alice Powell, een eerste plaats die zijn kon verzilveren. Puntenleidster Jamie Chadwick was dit Hongaarse weekend in ongewone doen, startte pas als vijfde, maar kon zich wel opwerken naar een tweede plaats, op een have seconde van Powell. Beitske Visser verblijdde de Nederlandse fans met de derde podiumtrede. Voor het eerst dit seizoen dus een andere winnares dan Chadwick, maar de Britse blijft uiteraard royaal aan de kop van het kampioenschap.
  • Indycar – Op Indianapolis was de Indycar aan de slag op het infield-circuit. Alexander Rossi (Andretti Autosport) hernieuwde er met de zege, na een periode van liefst drie jaar zonder overwinning. Christiaan Lundgaard (Rahal Letterman Lanigan) pakte een verrassende tweede plaats.Voor Marcus Ericsson (Chip Ganassi) kondigde het weekend zich slecht aan want hij vertrok als laatste na motorproblemen in de kwalificatie. Maar hij hield het hoofd koel en knokte zich naar een negende plaats, waarmee hij de schade beperkte. Toch ziet de Zweed nu Will Power aan de leiding gaan van de tussenstand.

foto: ©wseries.com