Home > #Hoofdnieuws > TotalEnergies Spa 24 – H6: Rowe BMW aan de leiding

TotalEnergies Spa 24 – H6: Rowe BMW aan de leiding

Na een chaotische periode met neutralisaties bleven de safety cars de laatste uren in de pitlane. Afhankelijk van de pitstopsequentie zien we regelmatig een andere leider. Na zes uur, of één vierde van de wedstrijd, reed Nick Catsburg aan de leiding voor de Akkodis ASP Mercedes van Jules Gounon. De derde plaats werd ingenomen door Julien Andlauer (Toksport WRT – Porsche). Laurens Vanthoor (KCMG – Porsche) was met een achtste positie momenteel de best geklasseerde Belg.

Met vier wagens was Porsche het best vertegenwoordigd in de top 10, die verder nog twee Mercedes, twee BMW, één Ferrari en één McLaren bevatte. Op de elfde plaats vonden we de eerste Audi, deze van Vervisch-Rossi-Müller. Ook Maxime Martin (Beechdean – Aston Martin) zat nog in de top 20 met een achttiende positie. Charles Weerts (Team WRT – Audi) kreeg na iets meer dan zes uur af te rekenen met een lekke band toen hij dertiende lag.

Gold Cup

Sarah Bovy was met haar teamgenoten Rahel Frey en Michelle Gatting 33ste algemeen en vierde in de Gold Cup. De Team WRT Audi van Ulysse De Pauw en de Boutsen Racing Audi van Benjamin Lessennes kenden problemen en zagen we in de onderste gelederen van het klassement belanden. Dit is ook het geval voor de CMR Bentley die met transmissieproblemen kampte. De drie wagens rijden momenteel terug goede rondetijden, maar met vele ronden achterstand.

Pro-Am

De Herberth Motorsport Porsche van Alessio Picariello deed het nog steeds uitstekend met een 23ste plaats algemeen en de koppositie in de Pro-Am-klasse. Louis Machiels was met zijn #52 AF Corse Ferrari derde in deze klasse en 35ste algemeen.

Silver Cup

De #30 Team WRT Audi van Goethe-Simmenauer-Neubauer voerde het klassement aan in de Silver Cup. De enige nog actieve Belg in deze categorie, Baptiste Moulin (VSR – Lamborghini), was tiende en 42ste algemeen.