Home > #Hoofdnieuws > TotalEnergies Spa 24: de Belgen aan het woord – Maxime Martin

TotalEnergies Spa 24: de Belgen aan het woord – Maxime Martin

Hij won de 24 uur van Spa in 2016 en wil het nu opnieuw proberen, maar ondertussen al geruime tijd niet meer met BMW: Maxime Martin is uiteraard fabrieksrijder van Aston Martin en maakt deel uit van de ‘Deense’ trein, samen met Nicky Thiim en Marco Sörensen. Hij sluit het rijtje van Belgen in onze lange reeks af, een reeks die we deze week brachten.

Maxime Martin heeft met Aston Martin recent twee races in de Amerikaanse IMSA GTD gewonnen, maar staat nu voor zijn race van het jaar.

Maxime, welke ambitie koester je voor deze editie?

“Wij willen winnen, wij komen voor niets anders naar hier. Maar onze wagen is niet de snelste van het lot. Ferrari, Porsche en Mercedes zijn voor mij de favorieten, maar de race zal meer op zijn ‘Amerikaans’ verlopen, met een sprint voor de zege in de slotfase. Je moet eigenlijk trachten om aansluiting te houden bij de koplopers en geen ronde te verliezen en dan is alles mogelijk. De banden, niet altijd van dezelfde kwaliteit, kunnen het verloop van de race ook beïnvloeden en dus is het koffiedik kijken wie waar zal eindigen. Hoe dan ook, dit team wil winnen en daarom staan wij ook aan de start.”

Wat betekent de 24 uur van Spa voor jou?

“Het is en blijft de grootste GT-race ter wereld en ik hou wel van het feit dat de race lang ‘open’ blijft, dat soort races spreekt me wel aan. Ook het publiek is vandaag anders, niemand zit nog te wachten op een race waarbij er zondagochtend vijf ronden verschil is tussen de eerste en de tweede. Autosport evolueert mee met zijn tijd en de mensen willen spanning en onvoorspelbaarheid. In de periode van mijn vader was dat helemaal anders, wagens waren ook veel minder betrouwbaar toen en het was meer een zaak van overleven. Endurance heeft een ander gezicht gekregen en of je dat nu leuk vindt of niet, het is zo en ik kan er me wel in vinden.”    

#95 Beechdean AMR Aston Martin Vantage AMR GT3 – Maxime Martin, Nicky Thiim en Marco Sörensen