Home > #Hoofdnieuws > TotalEnergies Spa 24: de Belgen aan het woord – Frédéric Vervisch

TotalEnergies Spa 24: de Belgen aan het woord – Frédéric Vervisch

Kortrijkzaan Frédéric Vervisch komt voor de negende keer aan de start van de 24 uur van Spa, maar wist nog geen zege aan zijn rijkgevulde palmares toe te voegen. Een tweede plaats in 2020 is zijn hoogtepunt in de Ardense uithoudingswedstrijd. Dit seizoen zijn veel ogen op zijn wagen gericht, de #46 Audi van Team WRT die hij met motorlegende Valentino Rossi en de Zwitser Nico Müller deelt.

(Foto: © SRO)

Frédéric, welke ambitie koester je voor deze editie?

“Om de wedstrijd te kunnen winnen moet je hem natuurlijk in eerste instantie uitrijden. Wij hebben andere doelen dan de andere fabrieksrijders. Onze focus ligt niet bij de kwalificatie of om pure performance te zoeken tijdens de wedstrijd. Het is belangrijk dat Valentino, die voor het eerste een 24 uurswedstrijd rijdt, voorafgaand aan de race zoveel mogelijk kan rijden om ervaring op te doen en zich op zijn gemak voelt. Als we zondag nog in dezelfde ronde als de leider zitten, dan is alles nog mogelijk! Ik durf niet uitspreken dat de overwinning er in zit, maar het kan altijd. Wij willen een cleane race rijden en dus grindbakken en lekke banden vermijden en geen fouten maken tegen de track limits.”

Wat betekent de 24 uur van Spa voor jou?

Sowieso blijft Spa een thuiswedstrijd die ik graag eens wil winnen. De 24 uur van de Nürburgring, een uitzonderlijk moeilijke race, heb ik al twee keer kunnen winnen en Spa is net zo zwaar. Met Valentino Rossi heeft het kampioenschap een boost gekregen, wat natuurlijk positief is. Onze auto staat duidelijk in de picture. Je voelt veel support van de fans van Valentino, wat ik heel leuk vind. Moesten we hier met Valentino een goed resultaat behalen dan is dat goed voor zijn progressie en komt dat ook in de aandacht en dus goed voor iedereen.

#46 Audi Sport Team WRT Audi R8 GT3 LMS Evo II: Valentino Rossi, Frédéric Vervisch en Nico Müller